Συµµετοχή του Δήµου στην έκδοση του αφιερωµατικού τόµου για τα 25 χρόνια αρχιερατίας του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων

admin
admin
11 Νοεμβρίου 2016, 13:26

Ο Μητροπολίτης Σεραφείµ (κατά κόσµο Βύρων) Στεφάνου, τοποθετήθηκε µε απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Μητροπολίτης της νεοϊδρυθείσης Μητρόπολης Σταγών & Μετεώρων το έτος 1991 (πλέον µόνιµη). Για τα 25 χρόνια προσφοράς του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείµ θα εκδοθεί αφιερωµατικός τόµος.

Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Καλαμπάκας πρότεινε στο προηγούμενο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε τη συµµετοχή του ∆ήµου Καλαµπάκας στην έκδοση αφιερωµατικού τόµου για τα είκοσι πέντε χρόνια αρχιερατείας του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείµ.

Τόνισε δε, ότι το έργο του Σεβασµιωτάτου Ποιµενάρχου, σε όλη τη Μητροπολιτική Περιφέρεια είναι πολυδιάστατο και ανεκτίµητο. Είκοσι πέντε χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων έχει δείξει όλο το ενδιαφέρον, την αγάπη και τη στοργή, σε κάθε άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις, στους νέους, στην οικογένεια, στην Τρίτη ηλικία, στους συνανθρώπους µας. Η προσφορά του όλα αυτά τα έτη προς την Εκκλησία και το ποίµνιο του, ήταν και αθόρυβη αλλά διαρκής, ουσιώδης και αυταπόδεικτη. Καθ’ όλη την διάρκεια της εικοσιπενταετούς αρχιερατείας του χειροτόνησες πλήθος αξίων κληρικών, νέων ως προς την ηλικία, οι οποίοι απεδείχθησαν αντάξιοι της αποστολής τους, τιµώντας µε το αξιόλογο έργο τους και τον επίσκοπό τους, αλλά και την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων εις την οποίαν διακονούν. Συµµετοχή του ∆ήµου µας στην έκδοση αφιερωµατικού τόµου για τα είκοσι πέντε χρόνια αρχιερατείας του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείµ προτείνε να είναι 5.000,00€ συν Φ.Π.Α. και κάλεσε το συµβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το συµβούλιο αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του προέδρου αποφάσισε (κατά πλειοψηφία)

1.Εγκρίνει τη συµµετοχή του ∆ήµου µας στη έκδοση αφιερωµατικού τόµου για τα είκοσι πέντε χρόνια αρχιερατείας του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείµ

2.Εγκρίνει δαπάνη ποσού 5.000,00€ συν Φ.Π.Α. για την κάλυψη δαπανών στη έκδοση αφιερωµατικού τόµου για τα είκοσι πέντε χρόνια αρχιερατείας του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείµ.

3.Η δαπάνη θα βαρύνει τον ΚΑ 10-6615 «Εκτυπώσεις, εκδόσεις, βιβλιοδετήσεις» του πρ/σµού οικ. έτους 2016. Εξουσιοδοτεί το ∆ήµαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες.

Έξη (6) ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι κ.κ. Σακελλαρίου ∆ηµήτριος, Ζαρόπουλος Ιωάννης, Παπανικολάου Γεώργιος, Κόττης ∆ηµήτριος, Λύπας ∆ηµήτριος και Παπαχρήστος Σωτήριος ψήφισαν όπως ο ∆ήµος µας να αναλάβει όλα τα έξοδα για την έκδοση του αφιερωµατικού τόµου για τα είκοσι πέντε χρόνια αρχιερατείας του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείµ. Τρεις (3) ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι κ.κ. Κεραµίδας Λεωνίδας, Τούλας Αντώνιος και Χαρτοπούλου Πέρυ δεν εγκρίνουν τη συµµετοχή του ∆ήµου µας στην έκδοση αφιερωµατικού τόµου για τα είκοσι πέντε χρόνια αρχιερατείας του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείµ

Αναλυτικά η απόφαση εδώ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .