Συµµετοχή του Δήµου στην έκδοση του αφιερωµατικού τόµου για τα 25 χρόνια αρχιερατίας του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων

11 Νοεμβρίου, 2016 13:26 Επιμέλεια: /

SIMBOYLIO DEK 2015 B (13)

Ο Μητροπολίτης Σεραφείµ (κατά κόσµο Βύρων) Στεφάνου, τοποθετήθηκε µε απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Μητροπολίτης της νεοϊδρυθείσης Μητρόπολης Σταγών & Μετεώρων το έτος 1991 (πλέον µόνιµη). Για τα 25 χρόνια προσφοράς του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείµ θα εκδοθεί αφιερωµατικός τόµος.

Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Καλαμπάκας πρότεινε στο προηγούμενο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε τη συµµετοχή του ∆ήµου Καλαµπάκας στην έκδοση αφιερωµατικού τόµου για τα είκοσι πέντε χρόνια αρχιερατείας του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείµ.

Τόνισε δε, ότι το έργο του Σεβασµιωτάτου Ποιµενάρχου, σε όλη τη Μητροπολιτική Περιφέρεια είναι πολυδιάστατο και ανεκτίµητο. Είκοσι πέντε χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων έχει δείξει όλο το ενδιαφέρον, την αγάπη και τη στοργή, σε κάθε άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις, στους νέους, στην οικογένεια, στην Τρίτη ηλικία, στους συνανθρώπους µας. Η προσφορά του όλα αυτά τα έτη προς την Εκκλησία και το ποίµνιο του, ήταν και αθόρυβη αλλά διαρκής, ουσιώδης και αυταπόδεικτη. Καθ’ όλη την διάρκεια της εικοσιπενταετούς αρχιερατείας του χειροτόνησες πλήθος αξίων κληρικών, νέων ως προς την ηλικία, οι οποίοι απεδείχθησαν αντάξιοι της αποστολής τους, τιµώντας µε το αξιόλογο έργο τους και τον επίσκοπό τους, αλλά και την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων εις την οποίαν διακονούν. Συµµετοχή του ∆ήµου µας στην έκδοση αφιερωµατικού τόµου για τα είκοσι πέντε χρόνια αρχιερατείας του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείµ προτείνε να είναι 5.000,00€ συν Φ.Π.Α. και κάλεσε το συµβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το συµβούλιο αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του προέδρου αποφάσισε (κατά πλειοψηφία)

1.Εγκρίνει τη συµµετοχή του ∆ήµου µας στη έκδοση αφιερωµατικού τόµου για τα είκοσι πέντε χρόνια αρχιερατείας του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείµ

2.Εγκρίνει δαπάνη ποσού 5.000,00€ συν Φ.Π.Α. για την κάλυψη δαπανών στη έκδοση αφιερωµατικού τόµου για τα είκοσι πέντε χρόνια αρχιερατείας του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείµ.

3.Η δαπάνη θα βαρύνει τον ΚΑ 10-6615 «Εκτυπώσεις, εκδόσεις, βιβλιοδετήσεις» του πρ/σµού οικ. έτους 2016. Εξουσιοδοτεί το ∆ήµαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες.

Έξη (6) ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι κ.κ. Σακελλαρίου ∆ηµήτριος, Ζαρόπουλος Ιωάννης, Παπανικολάου Γεώργιος, Κόττης ∆ηµήτριος, Λύπας ∆ηµήτριος και Παπαχρήστος Σωτήριος ψήφισαν όπως ο ∆ήµος µας να αναλάβει όλα τα έξοδα για την έκδοση του αφιερωµατικού τόµου για τα είκοσι πέντε χρόνια αρχιερατείας του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείµ. Τρεις (3) ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι κ.κ. Κεραµίδας Λεωνίδας, Τούλας Αντώνιος και Χαρτοπούλου Πέρυ δεν εγκρίνουν τη συµµετοχή του ∆ήµου µας στην έκδοση αφιερωµατικού τόµου για τα είκοσι πέντε χρόνια αρχιερατείας του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείµ

Αναλυτικά η απόφαση εδώ

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.