Σεμινάριο βιβλιοδεσίας για παιδιά – Δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης για το Σεπτέμβριο

admin
admin
13 Σεπτεμβρίου 2017, 10:03

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Βιβλιοδετείο Λιβαδιώτης διοργανώνει «Σεμινάριο βιβλιοδεσίας για παιδιά».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 τμήματα των 15 παιδιών με προεγγραφή.

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή είτε μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης, είτε τηλεφωνικά στα τηλ. Επικοινωνίας 24320-23041-3

 

Τίτλος: Σεμινάριο βιβλιοδεσίας για παιδιά

Ημερομηνία: Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ώρα: Πρώτο τμήμα:    15:00 – 16:30

Δεύτερο τμήμα :17:00 – 18:30

Τοποθεσία: Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας, Επίπεδο 0

 

 

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

Δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης για το Σεπτέμβριο

Στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου, στη Βιβλιοθήκη θα σας δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσετε ένα σεμινάριο καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας, μία διαδικτυακή ξενάγηση σ’ ένα πειραματικό ανιχνευτή, καθώς και μία ομιλία για τους κινδύνους στο internet. Αναλυτικότερα:

 

Εργαστήριο Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας
Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, 3:00 – 4:30 μ.μ. ή 5:00 – 6:30 μ.μ.
Για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου
(Περιορισμένος Αριθμός Θέσεων)
Ο Σπάγγος, ο κεραμιδόγατος, (που πήρε το όνομά του από τους σπάγγους που χρησιμοποούμε στη βιβλιοδεσία) είναι φασαριόζος, φωνακλάς και όλο σε μπελάδες μπλέκει. Η Τέλα (που πήρε το όνομά της από το υλικό βιβλιοδεσίας «τέλα» που σημαίνει ύφασμα στα ισπανικά) είναι μια γάτα από την Ισπανία και ξέρει τα πάντα γύρω από τη βιβλιοδεσία. Σπουδάζει στη σχολή καλών τεχνών στη Βαρκελώνη, στο τμήμα της καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας. Είναι σοβαρή, λιγομίλητη και θέλει πολύ να βοηθάει το φίλο της το Σπάγγο όποτε βρίσκεται σε μπελάδες-συχνά δηλαδή. Μην μπερδευτείτε με την προφορά της γιατί τώρα μαθαίνει ελληνικά.

Αν θέλετε και σεις να μπείτε σε αυτή την περιπέτεια δεν εχετε έρθετε στη βιβλιοθήκη όπου θα σας δοθεί ένα βαλιτσάκι με τα υλικά και με τη βοήθεια του Σπάγγου και της Τέλας θα γνωρίσετε την τέχνη της βιβλιοδεσίας! Αυτοί ειναι για δέσιμο! Μήπως είστε και σεις;

Δηλώστε Συμμετοχή για τις 3:00 μ.μ. εδώ και για τις 5 μ.μ. εδώ
ή τηλεφωνικά στο 24320 23041

 

 

Διαδικτυακή Ξενάγηση στο Πείραμα του Ανιχνευτή CMS στη CERN
Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, 7:00 – 8:00 μ.μ.
Για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου
Η εικονική ξενάγηση στο πείραμα του Συμπαγούς Μιονικού Σωληνοειδούς (Compact Muon Solenoid – CMS) του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων στη CERN θα προσφέρει στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν τον πειραματικό χώρο του CMS. Μέσω μιας διαδικτυακής τηλεδιάσκεψης, οι επιστήμονες του CMS αλληλεπιδρούν με τους επισκέπτες στη μητρική τους γλώσσα, εξηγούν τη φυσική και την τεχνολογία πίσω από το πείραμα και απαντούν στις ερωτήσεις τους.

 

 

Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, 6:30 – 8:00 μ.μ.
Για γονείς και εκπαιδευτικούς
Η κυρία Βασιλική Χατζή (Παιδοψυχολόγος στο Χαμόγελο του Παιδιού) θα μιλήσει σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς για τους κινδύνους που παραμονεύουν στο διαδίκτυο και πώς μπορούμε να καταστήσουμε το ίντερνετ ένα ασφαλές μέρος για τα παιδιά.

 

Σας περιμένουμε στη Βιβλιοθήκη!

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .