Σε μια συνέντευξη από καρδιάς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και και Μετεώρων κκ. Θεόκλητου

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
18 Οκτωβρίου 2018, 12:36

Στο Ράδιο Σταγών βρέθηκε  σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κκ. Θεόκλητος.

Ήταν μια συνέντευξη από καρδιάς , απλοϊκή και κατανοητή για όλους τους ακροατές , ανεξαρτήτου μορφώσεως.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιλογή του να ακολουθήσει το  ιερατικό  και στη συνέχεια το αρχιερατικό  λειτούργημα  , λέγοντας ότι ήταν μια έμφυτης εκ’ γεννήσεως επιθυμία.

Δεν έκρυψε πως όσο περνάει ο καιρός , θεωρεί ότι ποιμαντορεί στην καλύτερη και πνευματικότερη Μητρόπολη της Χώρας , πράγμα που δεν αντιλαμβάνεται κανείς εκ του μακρόθεν.

Ένα χρόνο στην διαποίμανσης   της Μητρόπολης ΣΤΑΓΩΝ  & ΜΕΤΕΩΡΩΝ ,  μετέφερε  τα συναισθήματα που έχει αποκομίσει μέσα σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα για τον τόπο μας , την Μητρόπολη  ( Ιερείς , Μοναχούς , Μοναχές κ.λ.π. ), τους Πολιτικούς , τους απλούς ανθρώπους κ.λ.π ;

Μίλησε για τις σχέσεις του με τον Ποιμενάρχη Τρίκκης και Σταγών και θεωρεί ότι  εν ευθέτω χρόνο ( και όταν ο Θεός το θελήσει ) θα γίνει και η απάλειψη του όρου Σταγών από την Μητρόπολη Τρίκκης.

Απήντησε στο ερώτημα  για την αναβάθμιση της εορτής της Συνάξεως τον Οσίων Μετεωριτών Πατέρων , ομοίως για την γιορτή του Πολιούχου μας Αγίου Βησσαρίωνα , την δημιουργία ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ , την στέγαση  της Μητρόπολης στην Κωνσταντάτιο Σχολή αφού βέβαια ζήτησε από τον Δήμο την  ανταλλαγή ακινήτων . Αποκάλυψε ότι αρχίζει ανακατασκευή της  Ιεράς  Μονής  Παναγίας Γaλακτοτροφούσας στον Ασπροπόταμο , και το Μοναστήρι των Ταξιαρχών στην Γλυκομηλιά Καλαμπάκας.

Εξέθεσε την άποψή του  για τον ρόλο της Εκκλησίας στην «σύγχρονη» εποχή και τί μπορεί να κάνει η Μητρόπολή μας για να κρατήσει όρθιο και ζωντανή την παράδοση και το αξιακό σύστημα του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.

Δεν ¨μάσησε¨τα λόγια του όταν ζητήθηκε να σχολιάσει τα λεγόμενα περί διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας  και θεωρεί ότι η Εκκλησία πρέπει να είναι παρούσα και στα Πολιτικά δρώμενα ( ασχέτως κομμάτων) .

Είναι αντίθετος στην προσπάθεια από πλευράς Κυβέρνησης να ξεριζωθεί ότι διαμορφώνει εθνική συνείδηση και ταυτότητα υπέρ του πολίτη του κόσμου , λέγοντας ότι ακόμα και το Σύνταγμα αναφέρει ότι Εκκλησία και Ελληνισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .