Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Καλαμπάκας – Ανακατασκευή της υπάρχουσας γέφυρας ανακοίνωσε ο Δήμαρχος – Όλες οι τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

admin
admin
29 Ιανουαρίου 2016, 20:05

Με κεντρικό θέμα συζήτησης τις ζημιές που άφησε πίσω της η έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών , δηλαδή την πτώση της γέφυρας Διάβας , συνεδριάζει  αυτήν την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο . Το ενδιαφέρον του θέματος απεδείχθη και από την παρουσία πολλών κατοίκων της Διάβας που παραβρέθηκαν στην συνεδρία .

Να σημειωθεί ότι στην συνεδρία παραβρέθηκαν εκτός των άλλων ο περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Μπουτίνας .

Ο πρόεδρος κ. Πολυζώης Χαλατσάκης ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά που , όπως είπε , δεν ξεκίνησε καλά για την περιοχή  μετά το ατυχές γεγονός την πτώση της γέφυρας της Διάβας .

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Χρήστος Σινάνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι το γεγονός της πτώσης της γέφυρας αποτελεί ένα πολύ ισχυρό πλήγμα για την τοπική οικονομία καθώς ενώνει δυο γεωγραφικές ενότητες και αξίζουν συγχαρητήρια στον τότε πρόεδρο της Διάβας Γιώργο Βαλαχογιάννη και τους συνεργάτες του που με προσωπική τους προσπάθεια κατάφεραν να φτιάξουν την γέφυρα . Ο Κ. Σινάνης ευχαρίστησε θερμά τους τρεις  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  , Σάκη Παπαδόπουλο , Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστο Σιμορέλη , τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μιχαλάκη που καθημερινά δίνουν μάχη μαζί με την δημοτική αρχή  για να αποκατασταθεί η ζημιά .

Ο κ. Σινάνης ενημέρωσε το σώμα αλλά και τους παριστάμενους για τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα γύρω από το θέμα τονίζοντας πως τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα , καθώς το θέμα είναι εθνικής σημασίας , και σύντομα η γέφυρα θα ξαναστηθεί ενώ ενημέρωσε ότι κατόπιν αιτήματος του δήμου Καλαμπάκας η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι 29 Ιουλίου 2016 .

Τοποθετήσεις

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημ. Σακελλαρίου ζήτησε να πληροφορηθεί το σώμα προς ποια λύση κατευθύνεται  το όλο θέμα και  βάση ποιού πορίσματος  γίνονται οι εργασίες που ξεκίνησαν στον χώρο .

Απαντώντας ο δήμαρχος τόνισε πως την μελέτη θα την πληρώσει η Περιφέρεια και το κόστος  της αποκατάστασης των ζημιών ξεφεύγει από τις  οικονομικές δυνατότητες του δήμου  και μάλλον το κόστος θα το αναλάβει το κράτος . Ωστόσο ξεκαθάρισε πως η λύση οδεύει προς αποκατάσταση των ζημιών και όχι στην κατασκευή νέας γέφυρας .

Στην τοποθέτησή του ο κ. Ζιάκας ζήτησε να μάθει τι σημείνει για τον δήμο έκτακτη ανάγκη , είπε ότι δεν είναι η ώρα των ευθυνών και ζήτησε συγκρότηση διαπαραταξιακή  επιτροπή .

Απεναντίας ο κ. Κεραμίδας μίλησε για ευθύνες για την πτώση , για  πλημμελή συντήρηση της γέφυρας τονίζοντας ότι στηρίζει τις ενέργειες για αποκατάσταση των ζημιών.

Επίσης η κ. Χαρτοπούλου ζήτησε να συσταθεί σε επίπεδο περιφέρειας να συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να εκπονήσει ειδική μελέτη για τα αίτια της πτώσης και τις λύσεις αποκατάστασης  .

Διαμόρφωση υποδομής , ανεξάρτητα  από την συνολική λύση που να δοθεί ώστε να γίνεται πρόχειρα η επικοινωνία μέσα από την κήτη του Πηνειού των κατοίκων .

Τις επιπτώσεις   στην τοπική οικονομία  και κοινωνία  και τον ρόλο  της γέφυρας  στην τοπική ανάπτυξη ανέπτυξε ο κ. Ράντος ζητώντας να αποκατασταθούν οι ζημιές . Ανάλογες ήταν οι τοποθετήσεις και άλλων δημοτικών συμβούλων όπως ο κ. Χρ.  Παπαγεωργίου , Γιαν. Παπαπούλιος .

Άλλες τοποθετήσεις

Στις άλλες τοποθετήσεις ο πρώην Δήμαρχος Κλεινοβού Νίκος Ζαχαράκης ζήτησε να δοθεί προσωρινή λύση ώστε να  εξασφαλισθεί κάποια πρόχειρη λύση πρόσβασης ιδιαίτερα σε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού (4Χ4) . Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών έθιξε ο πρόεδρος της Χρυσομηλιάς κ. Μπούλμπος . Την επαγρύπνηση της δημοτικής αρχής ώστε να μην μπει το θέμα στις καλένδες ζήτησε ο πρώην δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Τσιαντής .

Για τις ενέργειες της Περιφερειακής  Αυτοδιοίκησης ενημέρωσε το σώμα ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Μπουτίνας τονίζοντας πως ο περιφερειάρχης  και γενικότερα η Περιφερειακή Αρχή  έχουν  πάρει πραγματικά το θέμα πάνω τους .Broadcast live streaming video on Ustream

  • ΟΧΙάς

    Δήμαρχε και πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου γιατί δεν είχατε ως θέμα την ενημέρωση της καταστροφής του αγωγού λυμάτων της Διάβας που η αποκατάστασή του αφορά τον δήμο.
    Στην ερώτηση του κυρίου Κεραμίδα Λεωνίδα για το θέμα αυτό γιατί δεν απαντήσατε δήμαρχε..
    Οι υπόλοιποι λαλίστατοι κατά τα άλλα της αντιπολίτευσης γιατί προτίμησαν την μούγκα;

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .