Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεφαλονιά μετά τη σφοδρή νεροποντή

admin
admin
26 Σεπτεμβρίου 2015, 12:15

Τις πληγές τους μετρούν σήμερα Κεφαλονιά και Ιθάκη μετά τη νεροποντή που έπληξε τα νησιά του Ιονίου την Παρασκευή. Η βροχή δεν σταμάτησε όλο το βράδυ, όμως δεν είχε τη χθεσινή ένταση, η οποία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, σε σπίτια και καταστήματα. Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες.

«Το αίτημα να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έστειλε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων χθες το βράδυ» δήλωσε η βουλευτής Κεφαλονιάς κ. Θεοπεφτάτου και επισήμανε ότι «σε εκκρεμότητα πλέον είναι οι αποζημιώσεις στους πληγέντες. Από το πρωί σήμερα έχουν αρχίσει οι αιτήσεις αποζημιώσεις. Οι επαγγελματίες του νησιού, που οι επιχειρήσεις τους επλήγησαν από την κακοκαιρία κάνουν τις αιτήσεις σου στην Περιφέρεια, ενώ σε όσους έχουν πληγεί οι κατοικίες τους κάνουν αιτήσεις στο Δήμο Κεφαλονιάς».

«Όλοι οι δρόμοι του νησιού έχουν ανοίξει για τα οχήματα. Καταγραφούμε τα αιτήματα των πολιτών για αποζημιώσεις» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Κεκκάτος.
Σύμφωνα με όσα είπε, τα σημαντικότερα προβλήματα παρουσιάζονται στους δρόμους, που καλύφθηκαν «από 50 πόντους νερού», κάποιοι είναι απροσπέλαστοι λόγω κατολισθήσεων και πτώσης τοίχων.

Το μεσημέρι, πάντως, ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς δήλωσε πως όλοι οι δρόμοι έχουν ανοίξει και κανένα μέρος της Κεφαλονιάς δεν έχει πρόβλημα.

Η βροχή ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 τομεσημέρι της Παρασκευής και σταμάτησε στις 6 το απόγευμα. «Έριξε συνολικά 380 τόνους νερού ανά στρέμμα» είπε ο κ. Παρίσης.

Επιπλέον για τέσσερις ώρες την Παρασκευή υπήρξε γενικευμένο black out.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .