Σε καραντίνα πλοίο στη Λήμνο με 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος λόγω κοροναϊού

admin
admin
12 Μαρτίου 2020, 08:21

Ένα απίστευτο θρίλερ είναι σε εξέλιξη στο λιμάνι της Λήμνου καθώς  το πλοίο «Blue Star Mykonos» έχει ακινητοποιηθεί στο λιμάνι από τα ξημερώματα καθώς ένα μέλος του πληρώματος  παρουσίασε συμπτώματα κοροναϊού.

Το πλοίο ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης, στις 10.30 τι δρομολόγιό του με μια ώρα καθυστέρηση από το λιμάνι της Καβάλας  με προορισμό τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη.

Η αιτία της καθυστέρησης είναι ότι μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα κοροναϊού και τελικά αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας και  μεταφέρθηκε  με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της περιοχής.

Το πλοίο τελικά, κατόπιν διαβουλεύσεων, ξεκίνησε το δρομολόγιό του αλλά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το νομίατρο της Καβάλας έδωσαν εντολή το πλοίο να αποκλειστεί μόλις φθάσει στο λιμάνι της  Μυρίνας στη Λήμνο.

Μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε, το πλοίο παραμένει από τις 02:30 στο λιμάνι της Μύρινας καθώς έχει απαγορευθεί να συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το μέλος του πληρώματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μέλος του πληρώματος που παρουσίασε συμπτώματα κοροναϊού δεν ανέβηκε χθες στο πλοίο, ωστόσο ταξίδευε τις προηγούμενες ημέρες.

Πριν από λίγο ώρα 06:30 ο καπετάνιος του πλοίο ενημέρωσε και επίσημα ότι το πλοίο θα τεθεί σε καραντίνα τουλάχιστον για 8 ώρες.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

Όπως έγινε γνωστό το μέλος του πληρώματος του πλοίου που παρουσίασε συμπτώματα κοροναϊού υποβλήθηκε σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει προσβληθεί από κοροναϊό. Τα αποτελέσματα αναμένονται εντός της ημέρας και προφανώς, τουλάχιστον μέχρι εκείνη την ώρα κανείς από τους επιβάτες ή μέλη του πληρώματος δεν θα μπορούν να αποβιβαστούν από το πλοίο.

in.gr

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .