Σε ιδιώτες η συλλογή σκουπιδιών σε ολόκληρο τον Δήμο Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
27 Μαΐου 2015, 07:51

Η απόφαση πάρθηκε κατά την πενθήμερη επίσκεψη στην Γερμανία και αφού ενημερώθηκαν για την τρόπο που γίνεται η περισυλλογή απορριμμάτων στις εκεί πόλεις.

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης αποφάσισε να αναθέσει σε ιδιώτες την συλλογή και μεταφορά των απορριμμάτων της πόλεως Καλαμπάκας.

Να αναφέρουμε ότι αυτό ισχύει ( κάποια χρόνια τώρα) για όλα τα χωριά που ανήκουν στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους , που ενώθηκαν με τον πρώην Δήμο Καλαμπάκας.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η συμμετοχή των ιδιωτικών εταιρειών στη διαχείριση των απορριμμάτων σε κάθε στάδιο, ακόμα και στη φάση της αποκομιδής, είναι δεδομένη. Μάλιστα, η ευρωπαϊκή οδηγία 2004/18 καθορίζει με σαφήνεια τη συλλογή των αποβλήτων ως έναν από εκείνους τους τομείς όπου το Δημόσιο μπορεί να συνάψει συμβάσεις έργου με ιδιώτες εργολάβους.  Έτσι, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν ανάμειξη στη συλλογή των απορριμμάτων.

Βέβαια, αυτό που ενδεχομένως λίγοι γνωρίζουν είναι ότι η συλλογή απορριμμάτων δήμων από ιδιώτες δεν είναι κάτι καινούριο και στην χώρα μας . Εδώ και τουλάχιστον 10-15 χρόνια, ανώνυμες εταιρίες και ιδιώτες διαθέτουν προσωπικό και οχήματα που συλλέγουν απορρίμματα από δήμους οι οποίοι δεν θέλουν (είτε για λόγους κόστους, είτε λόγω συνδικαλιστικών φοβιών, είτε λόγω αδυναμίας προσλήψεων για στελέχωση γραφείου καθαριότητας κ.λ.π. ) να επωμιστούν οι δημοτικές αρχές αυτόν το ρόλο.

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης καλεί όλους όσους επιθυμούν και διαθέτουν τον ανάλογο εξοπλισμό , να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες του Δήμου όπου να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να συμμετέχουν στην διαδικασία όπου θα αναδειχτεί ο ανάδοχος του έργου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .