Σε ειδική συνεδρία το Δημοτικού Συμβουλίου εξέλεξε το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου . Πρόεδρος Πολυζώης Χαλατσάκης , Αντιπρόεδρος Νίκος Αβραμόπουλος και γραμματέας Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
5 Μαρτίου 2017, 13:58

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/ 2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου (Πρόεδρος , Αντιπρόεδρος , Γραμματέας)  και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Ποιότητας Ζωής.  Σύμφωνα με τον νόμο την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, της έναρξης της δημοτικής περιόδου και την πρώτη Κυριακή του μηνός Μαρτίου του τρίτου έτους αυτής, το δημοτικό συμβούλιο συνέρχεται, ύστερα από πρόσκληση του συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους .

Έτσι της διαδικασίας προήδρευσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Καλτσούδας ο οποίος αφού καλωσόρισε τους δημοτικούς συμβούλους και τους νέους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων  Χαλικίου και Πολυθέας Κίτσιος Αλέξανδρος και χελιδόνης  Χρήστος . Να σημειώσουμε ότι ο προεδρεύον Ανδρέας Καλτσούδας αφού ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του κ. Χαλατσάκη από πλευράς πλειοψηφίας πρότεινε να διεξαχθεί φανερή ψηφοφορία μεταξύ των μελών της Δημοτικής ομάδας  του Δημάρχου κάτι που δεν αποδέχθηκε ο κ. Σακελλαρίου ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε την  εσωτερική  διαδικασία  των δημοτικών αμάδων αλλά την διαδικασία που αφορά την εκλογή του προέδρου από το  σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου . Εξήγηση που δεν αποδέχθηκε ο Δήμαρχος Χρήστος Σινάνης ο οποίος ζήτησε να γίνει μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελλών των δημοτικών παρατάξεων , δεδομένου , όπως χαρακτηριστικά είπε ότι η ομάδα του είναι αρραγής .

Η διαδικασία

Σύμφωνα με την διαδικασία το σώμα εξέλεξε , χωριστά και με μυστική ψηφοφορία, τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα του. Ο πρόεδρος προτείνεται από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό, ο αντιπρόεδρος  από τη μείζονα παράταξη της μειοψηφίας και ο γραμματέας από τις λοιπές παρατάξεις της μειοψηφίας και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν προτείνεται από την παράταξη της πλειοψηφίας .

Βάση αυτών ο πλειοψηφήσας συνδυασμός διενήργησε μεταξύ των μελών του μυστική ψηφοφορία με μοναδικό υποψήφιο τον  Πολυζώη Χαλατσάκη ο οποίος και εξελέγη ομόφωνα  ως υποψήφιος από  το σύνολο των μελών λαμβάνοντας  19 ψήφους .

Όσον αφορά τον Αντιπρόεδρο  η μείζονα αντιπολίτευση εξέλεξε με φανερή ψηφοφορία τον υποψήφιο  Αντιπρόεδρο που πρότεινε κ. Σακελλαρίου και ήταν  ο κ. Αβραμόπουλος  ο οποίος έλαβε το σύνολο των ψήφων της μείζονος Αντιπολίτευσης δηλαδή 9 ψήφους  .

Όσον αφορά τον γραμματέα η ελάσσων αντιπολίτευση δεν πρότεινε υποψήφιο για την θέση του γραμματέα με συνέπεια και σύμφωνα με τον κανονισμό ο γραμματέας να εκλεγεί από την πλειοψηφία με τον Δήμαρχο να προτείνει την Δημοτικό Σύμβουλο  της παράταξής του  Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη η οποία και έλαβε 19 ψήφους όσα και τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας της πλειοψηφίας .

Χαλατσάκης εκ νέου Πρόεδρος

Μετά την εκλογή των υποψηφίων για τα αξιώματα του προεδρείου  από τις δημοτικές παρατάξεις το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε και διενήργησε μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών του  .

Έτσι για την θέση του προέδρου επί 31 ψηφισάντων ο κ. Χαλατσάκης έλαβε  23 ψήφους   ενώ βρέθηκαν 4 ψηφοδέλτια λευκά , 3 χωρίς σταυρό προτίμησης και 1 άκυρο .  Για την θέση του Αντιπροέδρου  ο κ. Αβραμόπουλος  επί 31 ψηφισάντων έλαβε 27 ψήφους ενώ βρέθηκαν 3 λευκά ψηφοδέλτια και 1ψηφοδέλτιο χωρίς σταυρό προτίμησης  . Τέλος για την θέση του γραμματέα η κ. Γκαραγκάνη – Κουκουράβα επί 31 ψηφισάντων έλαβε 19  ψήφους ενώ βρέθηκαν 4 άκυρα , 5 χωρίς σταυρό προτίμησης ενώ  βρέθηκαν 3 λευκά .

Στην ομιλία  του ο κ. Χαλατσάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την Ομάδα της Πλειοψηφίας  για την προτίμηση και όσους από το Δημοτικό  τον ψήφισαν τονίζοντας ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την ομαλή λειτουργία του οργάνου .

Εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής

Όσον αφορά τα τακτικά μέλη της οικονομικής επιτροπής από την πλευρά της  αντιπολίτευσης προτάθηκαν και εκλέχθηκαν οι  Δημ. Σακελλαρίου , Δημ. Κότης ,  Δημ. Λύπας με  αναπληρωματικά την Σταυρούλα Τσιάρα και Αβραμόπουλο Νικ . Από την πλειοψηφία τακτικά  μέλη προτάθηκαν και εκλέχτηκαν οι  Δημ. Βουρλίτσης , Ανδρ. Καλτσούδας ,Γιαν. Παπαπούλιος , Παναγ. Ταμπουράς και Μαρία Φροσυνάκη ενώ Πρόεδρος , σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου , ορίζεται ο κ. Χρ. Παπαγεωργίου.

Εκλογή μελών Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Τέλος για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής από πλευράς Αντιπολίτευσης προτάθηκαν και εκλέχτηκαν οι Γεώργιος  Παπανικολάου  , Νίκος Αβραμόπουλος και Λεωνίδας Κεραμίδας .

Από πλευράς της πλειοψηφίας προτάθηκαν και εκλέχτηκαν ως τακτικά οι Άλκης  Αναγνωστόπουλος , Σοφία Δρούγκα , Γεώργιος Δήμου και Δημ. Ζαμπούρας με Πρόεδρο την Κυρία Μαρία Φροσυνάκη .

SYMBOYLIO 5 MARTIOY 2017 (18) SYMBOYLIO 5 MARTIOY 2017 (17) SYMBOYLIO 5 MARTIOY 2017 (16) SYMBOYLIO 5 MARTIOY 2017 (15) SYMBOYLIO 5 MARTIOY 2017 (14) SYMBOYLIO 5 MARTIOY 2017 (13) SYMBOYLIO 5 MARTIOY 2017 (12) SYMBOYLIO 5 MARTIOY 2017 (11) SYMBOYLIO 5 MARTIOY 2017 (10) SYMBOYLIO 5 MARTIOY 2017 (9) SYMBOYLIO 5 MARTIOY 2017 (8) SYMBOYLIO 5 MARTIOY 2017 (7) SYMBOYLIO 5 MARTIOY 2017 (6) SYMBOYLIO 5 MARTIOY 2017 (5) SYMBOYLIO 5 MARTIOY 2017 (4) SYMBOYLIO 5 MARTIOY 2017 (3) SYMBOYLIO 5 MARTIOY 2017 (2) SYMBOYLIO 5 MARTIOY 2017 (1)

 

  • Speedy Gozales

    ………και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .