Σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα η συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου – Η πρώτη του Βάϊου Ζιάκα ως Δημοτικού Συμβούλου – Όλα όσα συζητήθηκαν

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
16 Δεκεμβρίου 2015, 21:54

Με την έναρξη της συνεδρίας τόσο ο Πρόεδρος , όσο και ο δήμαρχος καλωσόρισαν   στην πρώτη , μετά την ορκωμοσία του ως δημοτικού συμβούλου  , συμμετοχή στην συνεδρία τον Βάϊο  Ζιάκα ο οποίος  ως γνωστόν αντικατέστησε τον επικεφαλής  της δημοτικής παράταξης ΟΡΑΜΑ- ΔΡΑΣΗ  Γιάννη Μπουφίδη που παραιτήθηκε  κάνοντας γνωστό ότι  σύμφωνα με απόφαση του συνδυασμού  ο κ. Ζιάκας ορίστηκε  επικεφαλής της παράταξης ΟΡΑΜΑ – ΔΡΑΣΗ.

Από την πλευρά του ο κ. Ζιάκας ευχαρίστησε για το καλωσόρισμα  τον πρόεδρο του σώματος και τον δήμαρχο  τονίζοντας ότι θα συνεργαστεί με όλες της δημοτικές ομάδες   εντός στο δ.σ προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο για τον δήμο και την περιοχή γενικότερα . «η δημοτική αντιπολίτευση οφείλει και πρέπει με την στάση της να αφυπνίζει την εξουσία από τον λήθαργο» , τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Ζιάκας  .

Στο Μαυρέλι τεχνικός του ΙΓΜΕ για το νερό

Να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος του Μαυρελίου επέδωσε επιστολή αίτημα προς το δ.σ  και την δημοτική αρχή ζητώντας το έργο που αφορά την έλλειψη νερού στο χωριό του να ενταχθεί στο πρόγραμμα του δήμου .

Απαντώντας ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι υπάλληλος του ΙΓΜΕ και ο ίδιος θα ανέλθουν στο Μαυρέλι για να εξετάσουν το πρόβλημα και πως μπορεί αυτό να λυθεί  ευχαριστώντας τον Βουλευτή κ. Σιμορέλη για την συμβολή του στο πρόβλημα .

Στη συνέχεια ο πρόεδρος Πολυζώης Χαλατσάκης ανέγνωσε τα θέματα που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν  από την  Διαπαραταξιακή Επιτροπή  .

Ερωτήσεις από Σακελλαρίου

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Σακελλαρίου ζήτησε ενημέρωση από τον δήμαρχο σε ότι αφορά την αμμοληψία από την ποταμιά ενώ από την αντιδήμαρχο πολιτισμού ζήτησε ,  σε ότι αφορά την διαδικασία απονομής βραβείων στους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση , να εφαρμοστεί αυστηρά το πρωτόκολλο και να μην παρατηρηθεί το περσινό πρόβλημα όπου αγνοήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  .

 

Τοπικό  σχέδιο  διαχείρισης στερεών αποβλήτων

Σε ότι αφορά το θέμα αυτό οι συντάκτες του σχεδίου ενημέρωσαν το σώμα για το περιεχόμενο του σχεδίου  ζητώντας να ξεκινήσει το πρόγραμμα διαχείρισης  στερεών αποβλήτων από το νοικοκυριό και κάθε σπίτι να έχει τον οικογενειακό κομποστοποιητή και να παράγει το δικό του λίπασμα .

Επίσης ο διευθυντής της ΠΑΔΥΘ κ. Πλιάζας  αναφέρθηκε στο πλαίσιο που θέτει το σχέδιο και έχει να κάνει με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί  και επιβάλλουν  την τοποθέτηση καφέ κάδων όπου θα εναποθέτονται όλα τα οργανικά απόβλητα ενώ επεσήμανε  μια σειρά στατιστικά στοιχεία αναφορικά με την παραγωγή σκουπιδιών  στον δήμο Καλαμπάκας με το χαρακτηριστικότερο ότι κάθε κάτοικος του δήμου παράγει 338 κιλά σκουπίδια που κινείται κάτω από τον μέσο όρο σε εθνικό επίπεδο που είναι 428 κιλά .

Την άποψη ότι το προτεινόμενο σχέδιο δεν είναι ολοκληρωμένο τόνισε η δημ. σύμβουλος κ. Χαρτοπούλου ζητώντας την αναβολή του θέματος κάτι που το σώμα απέρριψε .

Την άποψη ότι η χώρα στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων δεν είναι και σε καλύτερο επίπεδο οπότε είναι αναγκαία η ύπαρξη σχεδίου διαχείρισης των σκουπιδιών  αλλά και η δημιουργία συνείδησης και παιδείας , τόνισε ο δήμαρχος κ. Σινάνης .

Την άποψη ότι ένας ακόμη λόγος για την ύπαρξη σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων είναι ότι η περιοχή είναι τουριστική και δεν πρέπει να υπάρχουν σκουπίδια ανεξέλεγκτα τόνισε ο κ. Ζιάκας δηλώνοντας ότι η παράταξή του  συμφωνεί με το προτεινόμενο   σχέδιο  .

Σημαντικό και αναγκαίο χαρακτήρισε το προτεινόμενο σχέδιο ο δημ. Σύμβουλος Γιάννης Παπαπούλιος . Τελικά το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία .

Κλείνοντας η συνεδρίαση η κυρία Χαρτοπούλου έθεσε ένα θέμα το οποίο θα συζητηθεί στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και αφορά παράπονα πολιτών του Δήμου τα οποία κάνουν λόγω για υπέρογκες τιμολογήσεις στους λογαριασμούς του νερού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .