Σε απελπιστική κατάσταση οι Κάτοικοι των χωριών που πλήττονται από την πτώση της Γέφυρας της Διάβας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
7 Μαΐου 2016, 11:08

Χθες  το απόγευμα κάτοικοι της Διάβας αλλά και των γύρω χωριών συναντήθηκαν δίπλα από το ποτάμι και προσπάθησαν να βρουν λύση ώστε να δοθεί άμεση πρόσβαση.

Το συμπέρασμα που εξήχθη ήταν ότι μόνο η Περιφέρεια μπορεί να παρέμβει στην κοίτη του Πηνειού ποταμού και έχοντας υπ’  όψη  τις δηλώσεις του κου Αγοραστού , προσπάθησαν να δουν και άλλες εναλλακτικές. Να θυμίσουμε ότι ο κος Αγοραστός σε συνέντευξη στην Καλαμπάκα την Μεγάλη Πέμπτη είχε πει ότι δεν μπορεί να παρανομήσει και να κατασκευάσει διάβαση μέσα στο ποτάμι , καθ’  ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος και οι συνέπειες ατυχήματος τεράστιες.

Στην συνάντηση κατατέθηκαν πολλές προτάσεις όπως η συγκέντρωση χρημάτων από τους ίδιους τους κατοίκους για την χρηματοδότηση του έργου , η ανάληψη ευθυνών από τους ίδιους τους κατοίκους , όπως και η κατασκευή διάβασης μέσα από το ποτάμι με αξίνες και φτυάρια !!! ( αν δεν βρεθεί μηχάνημα που θα αναλάβει την διαμόρφωση).

Τέλος αποφασίστηκε να συνεδριάσουν τα Τοπικά Συμβούλια όλων των Τοπικών Κοινοτήτων που πλήττονται από την πτώση της Γέφυρας και με κοινό ψήφισμα και αίτημα να συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη για μια ύστατη προσπάθεια δημιουργίας προσωρινής διάβασης μέσα από το ποτάμι. Αν αυτό δεν συμβεί τότε θα συσκεφτούν και πάλι για την λήψη νέας απόφασης. Και όλα αυτά άμεσα γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο , όπως ειπώθηκε.

diaba gefira siskepsi (1)

  • ΟΧΙάς

    Ο δήμαρχος έταξε χρυσό κλειδί στον Αγοραστό δεν τάζετε και εσείς ένα χρυσό φτυάρι. Δεν ακούσατε ότι χρυσός μας φέρνει πιο κοντά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .