Σχολικός Εκφοβισμός: Οι ενέργειες του σχολείου και της οικογενείας και της οικογενείας για την πρόληψη του bulling

24 Ιανουαρίου, 2016 12:10 Επιμέλεια: /

no-bully

Η πρωτοβουλία «Ενεργοί Πολίτες για το Σεβασμό της Διαφορετικότητας» προσκαλεί εκπαιδευτικούς και γονείς που το επιθυμούν να παρακολουθήσουν το τρίωρο βιωματικό σεμινάριο με θέμα:

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ: ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ BULLYING

Εισηγήτρια: Κατερίνα Καρασάββα,
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Σκοπός
Στόχος του σεμιναρίου είναι η εις βάθος κατανόηση του φαινομένου και η ανάδειξη της πολυπλοκότητάς του, των αιτίων και των επιπτώσεών του στο παιδί, την οικογένεια και το σχολείο.

Περιγραφή σεμιναρίου
Ο εκφοβισμός και η επιθετικότητα στο χώρο του σχολείου αναδύεται ως σημαντικό πρόβλημα στη σημερινή εποχή και αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο.
Θα εξεταστούν τα είδη του σχολικού εκφοβισμού καθώς και οι ρόλοι των παιδιών ως θυτών και θυμάτων. Ταυτόχρονα θα αναφερθούν οι μέθοδοι αντιμετώπισης και πρόληψης του φαινομένου και οι πρακτικές διαχείρισής του σε σχολικό αλλά και οικογενειακό επίπεδο. Το σεμινάριο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για όλους όσους ενδιαφέρονται για το θέμα, και κυρίως για παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς. Θα ερευνηθούν:
● Τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός;
● Πόσο συχνό φαινόμενο είναι;
● Πως αντιμετωπίζουμε κάποιο συμβάν στο σχολείο;
● Πώς μπορεί η ανατροφή των παιδιών να αποτρέψει τη βία και τις ρατσιστικές συμπεριφορές στα σχολεία;

Ημερομηνία: 24 Ιανουαρίου 2016
Ώρα: 17:00-20:00 μ.μ.
Τόπος: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Τρικάλων
Κόστος: 3 ευρώ

*** Λόγω της βιωματικής διάστασης του σεμιναρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή καλώντας στο 6942401811 ή γράφοντας στο citizens4diversity@gmail.com μέχρι 20 Ιανουαρίου

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.