Σχηματίστηκε πλειοψηφία : συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο – Χρήματα από ξύλευση δασών στις δημοτικές κοινότητες – Αναλυτικά ότι συζητήθηκε

admin
admin
28 Ιουλίου 2014, 21:35

Τελικά η πολυπόθητη πλειοψηφία σχηματίστηκε και το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε τελικά συζητώντας τα θέματα που ήταν γραμμένα στην ημερήσια διάταξη κατά την αναβληθείσα συνεδρίαση.
Με την έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος του σώματος Θοδωρής Αλέκος αφού επιβεβαίωσε την απαρτία κήρυξε την έναρξη της συνεδρίας δίνοντας τον λόγο στον δήμαρχο Δημ. Σακελλαρίου ο οποίος μεταξύ των άλλων έθεσε θέμα να εγκριθούν από την επιτροπή ποιότητα ζωής τα θέματα που ήταν εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη .
Ο πρόεδρος του σώματος , στη συνέχεια πρότεινε την τήρηση ενός λεπτού σιγή για τον άδικο , χαμό του προέδρου του τ.σ Αμαράντου που έχασε τη ζωή του από αυτοκινητιστικό δυστύχημα .
Διαμαρτυρία – για Ε 65
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βύρων Μπουτίνας ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τον Ε 65 σε ότι αφορά το τμήμα ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΕΓΝΑΤΙΑ μιλώντας για απομόνωση της Καλαμπάκας .
Επίσης ο κ. Μπουτίνας ζήτησε ανάλογες πρωτοβουλίες και γα τον Σ.Ε.Α που μετακινείται από τον χώρο που προέβλεπε η αρχική μελέτη του έργου .
Επ΄ αυτού ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για το ψήφισμα που εξέδωσε η Π.Ε.Δ στην πρόσφατη συνεδρία της στην Αλόννησο με την έκδοση ψηφίσματος , συμφωνώντας στην ανάληψη πρωτοβουλιών και από το δημοτικό συμβούλιο ώστε να καταστεί κατανοητό προς την κυβέρνηση ότι το θέμα αυτό αποτελεί το σημαντικότερο που σχετίζεται με την ανάπτυξη της περιοχής .
Ωστόσο το δ.σ δεν αποφάσισε συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης και πρωτοβουλιών .
Τα Θέματα
Το δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την παραλαβή Μελετών
α) Περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Διάβας και Καστρακίου»,
β) Περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Αντιπλημμυρικά έργα στην Τ.Κ. Διάβας» και επίσης ενέκρινε την υπ’ αριθμ. 56/2014 απόφαση του ΟΠΕΤΑΚ «Περί τροποποίησης προϋπολογισμού για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών του ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ, ΔΟΥ και ΤΕΑΔΥ έτους 2010 . Ομόφωνα ενέκρινε επίσης την υπ’ αριθμ. 55/2014 απόφαση του ΟΠΕΤΑΚ «Περί τροποποίηση προϋπολογισμού .
Στο σημείο αυτό και μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Απόστολου Τσουρβάκα ο δήμαρχος απάντησε πως η νυν δημοτική αρχή δεν θα αφήσει κανένα χρέος στην νέα του κ. Σινάνη .

Χρήματα από ξύλευση δασών στις δημοτικές κοινότητες

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τις δημοτικές κοινότητες που διαθέτουν δάσος που ξυλεύεται καθώς η πρόταση του δημάρχου ήταν το 70% των εσόδων από την ξύλευση να πάνε για έργα στις τοπικές κοινότητες .
Επ΄ αυτού αντέδρασε ο πρόεδρος της Βλαχάβας Γ. Τσεκούρας που ζήτησε να διοχετευτούν στην ανέγερση αίθουσας κοινωνικών εκδηλώσεων με τον Δήμαρχο να ξεκαθαρίζει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει καθώς το δ.σ δεν ενέκρινε το σχετικό αίτημα .

_DSC5549_DCE _DSC5548_DCE _DSC5547_DCE _DSC5546_DCE _DSC5545_DCE _DSC5543_DCE _DSC5542_DCE

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .