Σχετικώς με το παρασκήνιο του προγράμματος εγκαταστάσεως προσφύγων στα Τρίκαλα

admin
admin
15 Μαΐου 2018, 17:16

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στην πόλη μας με τον αυτοτραυματισμό και το «κυνηγητό» με Σύρο (κατά δήλωσή του) πρόσφυγα,αλλά και τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την διαχείριση του προγράμματος στέγασης προσφύγων και λαθρομεταναστών, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με τον βουλευτή Μαγνησίας του Κινήματος,Παναγιώτη Ηλιόπουλο κατέθεσε σχετική ερώτηση στην βουλή. Δεν τρέφουμε βέβαια «αυταπάτες» ότι θα πάρουμε ξεκάθαρη απάντηση (ή έστω απάντηση) αλλά ελπίζουμε πως οι πολίτες της πόλης, θα καταλάβουν το τι συμβαίνει με το όλο θέμα.

 

ΠΡΟΣ:

1)     ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

2)    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

 

ΘΕΜΑ: «Σχετικώς με το παρασκήνιο του προγράμματος εγκαταστάσεως προσφύγων στα Τρίκαλα»

 

Πρόσφατα στην πόλη των Τρικάλων, Σύρος πρόσφυγας (κατά δήλωσή του), αποπειράθηκε να επιτεθεί με μαχαίρι σε ομοεθνείς του και στην συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Ο (κατά δήλωσή του) πρόσφυγας έμενε σε σπίτι που του παραχωρήθηκε με βάση το σχετικό πρόγραμμα εγκατάστασης προσφύγων, όχι με την οικογένεια του, αλλά με φίλους του. Επειδή υπάρχουν καταγγελίες κατοίκων και σχετικά δημοσιεύματα σε τοπικές ιστοσελίδες σχετικά με την τήρηση του υφιστάμενου νόμου όσον αφορά το πως, ποιοι, και με ποια κριτήρια αποφασίζουν την εγκατάσταση των ανθρώπων αυτών σε οικίες της πόλης, η υπόθεση χρήζει άμεσης διερευνήσεως.

Αν και η μεταναστευτική πολιτική της κυβερνήσεως προωθεί συγκεκριμένα συμφέροντα και μεθοδεύσεις, είναι απαράδεκτο να μην διεξάγονται οι έλεγχοι που ο νόμος ορίζει, και να συντηρείται μια απίστευτη φημολογία εντός των τοπικών κοινωνιών.

 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

 

1)    Πόσα ποσά έχουν διατεθεί από το πρόγραμμα εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην πόλη των Τρικάλων;

2)    Ποια υπηρεσία-οργανισμός, και ποιος-ποιοι, συγκεκριμένα (και ονομαστικά) υπεύθυνος η υπεύθυνοι καθορίζουν το σε ποια σπίτια θα εγκατασταθούν οι άνθρωποι αυτοί.

3)     Έχουν γίνει έλεγχοι από τα αρμόδια υπουργεία, αν οι υπεύθυνοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους, και τηρούν τον νόμο και τα κριτήρια  που αυτός ορίζει, και που έχει ψηφίσει η παρούσα κυβέρνηση; Αν ναι τι αποτέλεσμα είχαν; Αν όχι πότε σχεδιάζεται να γίνουν;

4)    Θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των πολιτών που έχουν παραχωρήσει τα σπίτια τους για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπει ένα τέλος στην φημολογία ότι «εξυπηρετούνται» «ημέτεροι» και «φίλοι» των υπευθύνων για το πρόγραμμα;

Αθήνα,   10/5/2018

Ο ερωτών  Βουλευτής

 

Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Βουλευτής Μαγνησίας

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από το Γραφείο Τύπου της Τ.Ο Τρικάλων του Λαϊκού Συνδέσμου – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .