Η Ρευματοπάθεια πλήττει μεγάλο μέρος του Ελληνικού Πληθυσμού – Εκστρατεία ενημέρωσης από την Ελληνική Εταιρεία Αντιρρευματικού Αγώνα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
25 Μαΐου 2018, 08:15

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου στα Τρίκαλα στο ξενοδοχείο Αχίλλειον, και ώρα 12:00-15:30. Η εκδήλωση αφορά τις ρευματοπάθειες και την προσπάθεια που κάνει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρρευματικού Αγώνα , ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες και να μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά την νόσο.

Μιλώντας στην στήλη μας η Υπεύθυνη Νομού Τρικάλων ( πάσχουσα και αυτή ) κα Οικονομούλα Ευαγγελία αναφέρει ότι : « Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρρευματικού Αγώνα (ΕΛ. Ε. ΑΝ. Α.) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος. Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα. Μέλη της ΕΛ. Ε. ΑΝ. Α. είναι κυρίως άτομα που πάσχουν από Αρθρίτιδα/Ρευματισμό, Ρευματολόγοι και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε αυτούς που πάσχουν από Αρθρίτιδα /Ρευματισμό. Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά» .

Στόχοι της ΕΛ. Ε. ΑΝ. Α.

  • Η ενημέρωση του ελληνικού πληθυσμού σχετικά με τη σοβαρότητα και τις διαστάσεις της αρθρίτιδας-ρευματισμού
  • Η παροχή της κατάλληλης υποστήριξης στους ρευματοπαθείς ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της ρευματοπάθειας στην καθημερινή ζωή, στην εργασία και στη ψυχαγωγία.
  • Η οργάνωση του αντιρρευματικού αγώνα, σε συνεργασία με κρατικούς φορείς υγείας και μέλη της ελληνικής κοινωνίας, προάγοντας κάθε μέτρο που συμβάλλει στην ενημέρωση, στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση, στη θεραπεία και στην αποκατάσταση των ρευματοπαθών

Στην ΕΛΕΑΝΑ, έχουν συμπαραταχθεί άτομα, ασθενείς, φροντιστές και επαγγελματίες υγείας με κοινό στόχο, τα ρευματικά νοσήματα.

Πυλώνες του Αντιρρευματικού Αγώνα με τη σειρά, η αιτιολογική θεραπεία της νόσου, η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και τέλος η ψυχική και κοινωνική ευεξία των ασθενών. Προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ρευματοπαθής και ο περίγυρος του καθημερινώς, η περιπλάνηση στο σύστημα υγείας, η επαφή με επαγγελματίες υγείας και  η συνεχής χρήση, στα όρια κατάχρησης, σωρείας φαρμάκων.

Σκεφτήκαμε λοιπόν, μέσα στα άλλα, να κάνουμε ένα σχολείο ενημέρωσης, ασθενών και όχι μόνον, για να μιλήσουν οι ειδικοί για το σύστημα υγείας, για τη σχέση με τους επαγγελματίες υγείας, αλλά και για τα φάρμακα που αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας.

Το σχολείο λοιπόν έχει ως θέματα: Τα επίπεδα φροντίδας υγείας, το σύστημα διαχείρισης νόσου, τη σχέση και τον τρόπο επικοινωνίας με τον Ιατρό, τον τρόπο εξέτασης, διάγνωσης και θεραπείας, τη διαχείριση της ανεπιθύμητης και της δηλητηρίασης από τα φάρμακα, της συνοσηρότητας και άλλα.

Έτσι λοιπόν δομήθηκε ένα πρόγραμμα για να προσεγγιστούν οι έννοιες αυτές.

Όλα αυτά θα προσπαθήσουμε ανέφερε , η ΕΛΕΑΝΑ, μέσα από ένα πρώτο «μάθημα» να γνωστοποιήσουμε στον Έλληνα ρευματοπαθή και όχι μόνο, με τη βοήθεια του Καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Ειδικού Γενικής και Οικογενειακής Ιατρικής και ακάματου συνεργάτη της ΕΛΕΑΝΑ κ. Δημητρίου Κούβελα, στο Σχολείο Αγωγής Υγείας, που ελπίζουμε να γίνει ολόκληρο σχολείο, και να μείνει μόνιμα στη γειτονιά μας.

Στόχος της Οργάνωσης είναι αν λειτουργήσει μόνιμη δομή στον Νομό Τρικάλων όπου θα απευθύνονται ανά πάσα στιγμή οι πάσχοντες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .