‘Ρεκόρ’ για τα δεδομένα της Καλαμπάκας η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
4 Φεβρουαρίου 2016, 11:09

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα είχε φανταστεί ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Καλαμπάκας κ. Σινάνης το κόσμο που θα συγκεντρωνόταν σήμερα στο εργατικό κέντρο ύστερα από το κάλεσμα για καθολική συμμετοχή για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και τη διάσωση των συντάξεών μας.

Επαγγελματίες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες έδωσαν το παρών στην συγκέντρωση δίνοντας ένα μήνυμα πως όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα!!!

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε πορεία προς την κεντρική πλατεία όπου γινόταν η συγκέντρωση του Π.Α.Μ.Ε.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

&

ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

 

04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι

 

Η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και οι νέες δραματικές μειώσεις στις συντάξεις αφορούν όλη την ελληνική κοινωνία και όλες τις ηλικίες.

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, δεν αποτελεί μια ακόμα επιμέρους παρέμβαση αλλά είναι η αρχή της μετατροπής του Συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης, από Δημόσια, Κοινωνική, Αναδιανεμητική και Αλληλέγγυα, σε ένα ιδιωτικοοικονομικό και κεφαλαιοποιητικό σύστημα Ασφάλισης.

 

Πρόκειται για μια νομοθετική παρέμβαση που μετατρέπει τις κύριες συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, καταργεί τις επικουρικές και οδηγεί αναπότρεπτα τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση μόνο όμως όσους έχουν και μπορούν να ενταχθούν σ’  αυτήν, διευρύνοντας  έτσι ακόμα περισσότερο τις ταξικές ανισότητες.

 

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι αντιστέκονται σε αυτή τη δήθεν «ασφαλιστική μεταρρύθμιση», η οποία δεν διορθώνεται και δεν βελτιώνεται, μόνο ανατρέπεται!!!

 

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

 

(α)  Ένα δημόσιο και καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό, με καθορισμένες παροχές το οποίο θα καταβάλει με την εγγύηση του κράτος αξιοπρεπείς συντάξεις.

 

(β) Την επαναφορά της 35ετίας και όριο ηλικίας τα 58 χρόνια και της 37ετίας, χωρίς όριο ηλικίας, για την καταβολή πλήρους σύνταξης σε όλους τους ασφαλισμένους, σε παλιούς και νέους, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, με βάση το μέσο όρο της καλύτερης πενταετίας της τελευταίας δεκαετίας και με το 80% αναπλήρωση. Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα δεν χωρίζονται σε ηλικιακές κατηγορίες, επαγγελματικούς κλάδους και χώρους εργασίας.

 

(γ) Τη διατήρηση του θεσμού των ΒΑΕ.

 

(δ) Την άμεση χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος από πρόσθετους κρατικούς και κοινωνικούς πόρους.

(ε) Τη διατήρηση και ενίσχυση όλων προνοιακών επιδομάτων και παροχών υγείας.

(ζ) Την προστασία της μητρότητας.

 

Αγωνιζόμαστε για σταθερές θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, με πλήρη δικαιώματα και για ΣΣΕ καθολικά δεσμευτικές, ενάντια στην καταστροφική ανεργία και τη συνεχή ελαστικοποίηση των εργασιακών μας σχέσεων, που διαλύουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, πετσοκόβουν τις  συντάξεις και απαγορεύουν στους εργαζόμενους να συγκεντρώσουν τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης, αλλά και το δικαίωμά τους να ζουν με αξιοπρέπεια!

 

Για τους εργαζόμενους, η συνέχιση του αγώνα είναι μονόδρομος!

 

Ο Αντιασφαλιστικός Νόμος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με πλήρη υποταγή στο 3ο Μνημόνιο του Αυγούστου 2015, που ψήφισαν 222 Βουλευτές, δηλαδή όλα τα μνημονιακά κόμματα, επιχειρεί:

 

 Την περικοπή 1,8 δις ευρώ (υλοποίηση στόχου του 3ου Μνημονίου).

 Την ενοποίηση όλων των Ταμείων σε ένα, με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, λεηλασία των αποθεματικών τους και εξαφάνιση των παροχών.

 Την εγγύηση του Κράτους μόνο για την «Εθνική Σύνταξη» πείνας των 360 ευρώ (;;;) με προϋπόθεση την ανάπτυξη.

 Μείωση από 20% έως 30% στις συντάξεις για ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους.

 Την εξαφάνιση των αναπηρικών συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων.

 Σύνταξη στα 67(;;;) για όλους ή στα 40 χρόνια δουλείας, γιατί δούλους μας θέλουν.

 Αύξηση 2% στις κύριες και 6% στις επικουρικές στις κρατήσεις για την περίθαλψη.

 Με την ρήτρα «μηδενικού ελλείμματος» εξαφανίζει τις επικουρικές συντάξεις.

 Μειώνει από 10% έως 15% το εφάπαξ.

 Μετατρέπει την ασφάλιση υγείας από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική πρόνοια, οδηγώντας όσους μπορούν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές .

ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!

Δεν αρκεί μόνο αυτό!!!

Ο νέος αντιασφαλιστικός Νόμος μαζί με την υπερφορολόγιση και την πλήρη υποταγή της Κυβέρνησης και συνοδοιπόρων της (όσων διερρήγνυαν τα ιμάτια τους για το ΝΑΙ) οδηγούν τους νέους, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, ΟΛΟΥΣ στην εξαθλίωση!!!

 

Καταστρέφουν τον Πρωτογενή Τομέα της οικονομίας, την αγροτική παραγωγή. Παραδίδουν τον πλούτο της χώρας στους δανειστές.

Καταργούν κάθε δικαίωμα για τους εργαζόμενους, απορυθμίζοντας περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις και υποτάσσοντας το μέλλον μας στα θέλω και στις ανάγκες του Κεφαλαίου – Πολυεθνικών – Δανειστών.

Όσοι ισχυρίζονται ότι αυτό το αντιλαϊκό πακέτο διορθώνεται, είναι ο εφιάλτης ανάμεσα μας.

 

ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ! ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ!

ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ!!!

 

Ανατρέπεται με τους αγώνες μας, με την ενότητα μας, με την πίστη στη δύναμη μας που είναι η δύναμη των πολλών, δύναμη του δίκιου!!!

Σας καλούμε σε έναν διαρκή αγώνα ενάντια σε όλα τα Μνημόνια, ενάντια σε όλους όσους τα προωθούν.

 

Ο αγώνας είναι μονόδρομος και η θέση μας αδιαπραγμάτευτη:

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ!

Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, που θα καταστρέφει τους εργαζόμενους και θα υποθηκεύει το μέλλον της νέας γενιάς.

Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονια­κών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογι­κών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επι­βαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συντα­ξιούχους.

 

Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.

 

Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Απο­κατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθο­λικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.

 

Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπί­τι στα χέρια τραπεζίτη!

 

Απόσυρση της σκανδαλώδους και αντικοινωνικής ρύθμισης που εξουδετερώνει το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων στην πτωχευτική διαδικασία.

 

Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημο­κρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

 

Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρο­μής κατά των μικρομεσαίων, συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, εκχώρησης του δημό­σιου πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους, πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδι­καλιστικών δικαιωμάτων.

 

Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλα­πλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.

Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

 

Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επι­χειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοι­νωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

 

Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φο­ρολογικής επιδρομής.

 

Επαναφορά της κοινής πρότασης για την μόνιμη και ουσιαστική τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφελών προς τον ΟΑΕΕ.

 

Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από τις λογιστικές διαφορές.

 

Αναθεώρηση του αυθαίρετου δεκαπλασιασμού για τον καθορισμό ανώτατου πλαφόν και εξέταση νέας κλίμακας.

 

Κατάργηση όλων των έκτακτων εισφορών

 

Ποσοτικοποίηση και άρση εξαιρέσεων επαγγελματικών κλάδων και ομάδων στο νέο ασφαλιστικό.

 

Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Ο αγώνας που δίνουμε είναι μακρύς και δύσκολος.

 

Για αυτό η ενότητα όλων των εργαζομένων και η συστράτευση σ αυτόν τον κοινό αγώνα είναι προαπαιτούμενα ώστε να ισχυροποιη­θεί η δύναμή μας, στη διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων, ώστε να βάλουμε οριστικό τέλος στις βάρβαρες, αδιέξοδες και καταστρο­φικές κυβερνητικές πολιτικές, που επιβάλουν δανειστές και αγορές.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ 04/02/2016

Εμείς οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες  που πήραμε μέρος στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας που έγινε σήμερα Πέμπτη 04 -02 -2016 στη Καλαμπάκα, αποφασίσαμε το παρακάτω πλαίσιο διεκδικήσεων και αιτημάτων .

 

 • Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.

 

 • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονια­κών διατάξεων. Κατάργηση όλων των έκτακτων εισφορών

 

 • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.

 

 • Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.

 

 • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπί­τι στα χέρια τραπεζίτη!

 

 • Ποσοτικοποίηση και άρση εξαιρέσεων επαγγελματικών κλάδων από το νέο ασφαλιστικό. Επέκταση του εργόσημου και σε άλλες εργασίες

 

 • Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημο­κρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

 

 • Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρο­μής κατά των μικρομεσαίων.

 

 • Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας.

 

 • Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

 • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φο­ρολογικής επιδρομής.
 • Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .