Ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα η τροπολογία για την μονιμοποίηση της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων

27 Απριλίου, 2016 14:29 Επιμέλεια: /

Untitled

Μπορεί να πέρασαν κάποιοι μήνες από την ημέρα που η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων από τον Προσωποπαγή Χαρακτήρα της μετατράπηκε σε Μόνιμο.

Εκκρεμούσε όμως η  τροπολογία από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για να επικυρωθεί και επίσημα η αλλαγή του χαρακτήρα.

Ο Υπουργός Παιδείας κο Φίλης σε Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή και θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα , εντέσει προς ψήφιση την εν λόγω τροπολογία.

<< Με την παράγραφο 4 ρυθμίζονται επείγοντα οργανωτικά θέματα Μητροπόλεων. Συγκεκριμένα, ύστερα από την κατάργηση με το άρθρο 44 παρ. 1 του ν. 4301/2014 (Α” 223) και των 5 «προσωποπαγών» Μητροπόλεων του άρθρου 12 του Ν. 1951/1991 (Α” 84) μετά από πρόταση της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είχαν παραμείνει κενές και ουδέποτε λειτούργησαν, και την μονιμοποίηση της μίας από τις δύο λειτουργούσες «προσωποπαγείς» I. Μητροπόλεις (I. Μητρόπολης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου) κινήθηκε και ολοκληρώθηκε η αναγκαία διαδικασία κατά το κανονικό δίκαιο από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την λήψη απόφασής της για την μονιμοποίηση της δεύτερης «προσωποπαγούς» και λειτουργούσας Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων και προτείνεται η διατήρηση της ανωτέρω Ιερής Μητρόπολης ως μόνιμης. Η ρύθμιση δεν προκαλεί καμία επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό, καθ” όσον η συγκεκριμένη Ιερή Μητρόπολη ήδη λειτουργεί από το 1991 μέχρι σήμερα.

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.