Ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα η τροπολογία για την μονιμοποίηση της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
27 Απριλίου 2016, 14:29

Μπορεί να πέρασαν κάποιοι μήνες από την ημέρα που η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων από τον Προσωποπαγή Χαρακτήρα της μετατράπηκε σε Μόνιμο.

Εκκρεμούσε όμως η  τροπολογία από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για να επικυρωθεί και επίσημα η αλλαγή του χαρακτήρα.

Ο Υπουργός Παιδείας κο Φίλης σε Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή και θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα , εντέσει προς ψήφιση την εν λόγω τροπολογία.

<< Με την παράγραφο 4 ρυθμίζονται επείγοντα οργανωτικά θέματα Μητροπόλεων. Συγκεκριμένα, ύστερα από την κατάργηση με το άρθρο 44 παρ. 1 του ν. 4301/2014 (Α’ 223) και των 5 «προσωποπαγών» Μητροπόλεων του άρθρου 12 του Ν. 1951/1991 (Α’ 84) μετά από πρόταση της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είχαν παραμείνει κενές και ουδέποτε λειτούργησαν, και την μονιμοποίηση της μίας από τις δύο λειτουργούσες «προσωποπαγείς» I. Μητροπόλεις (I. Μητρόπολης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου) κινήθηκε και ολοκληρώθηκε η αναγκαία διαδικασία κατά το κανονικό δίκαιο από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την λήψη απόφασής της για την μονιμοποίηση της δεύτερης «προσωποπαγούς» και λειτουργούσας Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων και προτείνεται η διατήρηση της ανωτέρω Ιερής Μητρόπολης ως μόνιμης. Η ρύθμιση δεν προκαλεί καμία επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό, καθ’ όσον η συγκεκριμένη Ιερή Μητρόπολη ήδη λειτουργεί από το 1991 μέχρι σήμερα.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .