Ψεκασμοί σε χωριά της Καλαμπάκας για την καταπολέμηση κουνουπιών

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
12 Απριλίου 2016, 12:48

Σε χωριά της Καλαμπάκας βρίσκεται  σήμερα συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων , όπου κάνει ψεκασμούς για την καταπολέμηση κουνουπιών. Το συνεργείο συνόδευε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Μουτίνας που ανέφερε στην στήλη μας ότι θα γίνει απεντόμωση όπου υπάρχουν προβλήματα.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων αποφάσισε  , όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πρόκειται να υλοποιήσει το Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών σε περιοχές, που παρουσιάζονται και παρατηρούνται αυξημένοι πληθυσμοί  εντόμων. Τα κουνούπια ως γνωστόν αποτελούν σοβαρότατο πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές και εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Η υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών γίνεται  σε συνεργασία με την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Τρικάλων, τους Δήμους και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Η εφαρμογή των φαρμάκων θα γίνεται με εκνέφωση από εδάφους με σύγχρονους εκνεφωτές κοντά στις εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών και με σκευάσματα εγκεκριμένα από το Υ.Π.Α.Τ .λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης των ανθρώπων, του οικοσυστήματος, των οικόσιτων και παραγωγικών ζώων και του περιβάλλοντος από εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

Χωρίς τίτλο_DCE

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .