Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν την κάλπη

18 Σεπτεμβρίου, 2015 21:25 Επιμέλεια: /

δημοσκόπηση1_DCE

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις της προεκλογικής περιόδου, με διαφορά που κυμαίνεται από οριακή έως «καθαρή», της τάξεως των 2,5 – 3 ποσοστιαίων μονάδων, γεγονός που καθιστά την αναμέτρηση της Κυριακής μία από τις πιο αβέβαιες και ανοικτές των τελευταίων ετών.

Στη δημοσκόπηση της GPO για το Mega, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 2,5 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ. Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5%, η ΝΔ 26%, η ΧΑ 6,1%, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6%, το ΚΚΕ 5,7%, το Ποτάμι 4,8%, η Λαϊκή Ενότητα 3,9%, οι ΑΝΕΛ 3% και η Ένωση Κεντρώων 2,8%.

Ερωτηθέντες ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα ως πρωθυπουργός τη συμφωνία-μνημόνιο και να βγάλει τη χώρα από την κρίση, οι πολίτες απαντούν: Ο Αλέξης Τσίπρας, σε ποσοστό 34,5% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε ποσοστό 30%. Το 22,9% των πολιτών απαντά αυθόρμητα «κανένας από αυτούς».

Σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, θετικές και μάλλον θετικές απόψεις εκφράζουν οι πολίτες σε ποσοστό: 46% για τον Αλέξη Τσίπρα, 46% για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, 40,5% για τον Σταύρο Θεοδωράκη, 40% για τη Φώφη Γεννηματά, 27,7% για τον Δημήτρη Κουτσούμπα, 26,8% για τον Πάνο Καμμένο, 20% για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, 10,1% για τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Στην ερώτηση εάν από τις εκλογές θέλουν να προκύψει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση συνεργασίας, οι πολίτες απαντούν: Κυβέρνηση συνεργασίας, σε ποσοστό 55,1%, αυτοδύναμη κυβέρνηση σε ποσοστό 39,6%.

Σε άλλη ερώτηση, οι συμμετέχοντες στην έρευνα δηλώνουν πως μετά τις εκλογές η χώρα πρέπει να συνεχίσει με: Οικουμενική κυβέρνηση σε ποσοστό 38,9%, αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 16%, κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 15,4%, κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ, σε ποσοστό 7,8%, κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ποσοστό 6,1%.

Σε έρευνα της MRB για το Star ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 27,4% έναντι 26,9% της ΝΔ (διαφορά 0,5%). Στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά των δύο κομμάτων είναι αντίστοιχα 31,7% έναντι 30,6% (διαφορά 1,1%).

Στη μέτρηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του ΣΚΑΙ το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι της τάξεως του 2,5%. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 31% έναντι 28,5% της ΝΔ. Ακολουθεί η ΧΑ με 6,5%,, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και το ΚΚΕ έχουν από 5%.

Σε γκάλοπ της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1 ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 24,5% και η Νέα Δημοκρατία 24%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,4%, ΚΚΕ με 4,7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,6%, Το Ποτάμι με 4,5%, Λαϊκή Ενότητα με 2,6%, Ένωση Κεντρώων με 2,4% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%.

Στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων από την Metron Analysis, συγκεντρώνουν ο ΣΥΡΙΖΑ το 31,7% και η Νέα Δημοκρατία το 31,2%. Έπονται: Χρυσή Αυγή με 7,1%, ΚΚΕ με 6%, ίδιο ποσοστό 6% έχει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Το Ποτάμι με 5,8%, Λαϊκή Ενότητα με 3,4%, Ένωση Κεντρώων με 3,1% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, ακριβώς δηλαδή το όριο εισόδου ενός κόμματος στην Βουλή.

Σε δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό του iefimerida.gr ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οριακό προβάδισμα 0,7% έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σε μια Βουλή που δείχνει ότι θα είναι από εξακομματική έως οκτακομματική.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,2%, η ΝΔ ακολουθεί με 27,5%, η ΧΑ συγκεντρώνει 6,7%, το ΠΑΣΟΚ 6%, το ΚΚΕ 5,4%, το Ποτάμι 4,1%, η Λαϊκή Ενότητα 3%, οι ΑΝΕΛ 2,5% και η Ένωση Κεντρώων 3%.

O ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 26,2% έναντι 25,1% της ΝΔ σε έρευνα της εταιρείας Marc για την τηλεόραση του Alpha. Στην ίδια μέτρηση η ΧΑ συγκεντρώνει 5,7% και το Ποτάμι 4,9%, ΚΚΕ και Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,8% και Ένωση Κεντρώων με 3,3%.

Εκτός βουλής φαίνεται να μένουν σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Λαϊκή Ενότητα με 2,7%, και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4%.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας ΑΥΓΗ.

Σύμφωνα με το εύρημα της δημοσκόπησης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 33% έναντι 30 % για τη Νέα Δημοκρατία. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%, το Ποτάμι με 4,5% και η ΛΑΕ με 3,5%. Οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων δεν συγκεντρώνουν ποσοστό εισδοχής στη Βουλή καθώς λαμβάνουν από 2,5%.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.