Πρωτοσέλιδο το Νέο Κτήριο Διοίκησης στο Αρχιτεκτονικό Περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ

21 Ιανουαρίου, 2016 18:13 Επιμέλεια: /

EM290011sunny_DCE

Αφιέρωμα στο νέο Κτήριο Διοίκησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας από το αρχιτεκτονικό περιοδικό «ΚΤΙΡΙΟ».

Το πολυσέλιδο αφιέρωμα του τεύχους Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2016, αναφέρεται στην «εμβληματικότητα» του νέου Κτηρίου Διοίκησης και στην καθοριστικής σημασίας νέα εταιρική ταυτότητα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας.

Στην 8σέλιδη παρουσίαση ο αναγνώστης μπορεί να λάβει γνώση των βασικών κριτηρίων σχεδιασμού, από την περίοδο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, καθώς επίσης και στα λειτουργικά και μορφολογικά στοιχεία, τα οποία είναι ικανά να αποτελέσουν εργαλείο αναβάθμισης του συνόλου των Καταστημάτων της Τράπεζας.

Το Κτήριο οργανώνεται σε  τρεις επιμέρους συνθετικές περιοχές:

  • Η κεντρική, εσωτερική περιοχή του κενού του αιθρίου και των γυάλινων διαδρόμων του Α’ και Β’ ορόφου αποτελεί τη φωτεινή επικοινωνιακή σπονδυλική στήλη του Κτηρίου, η οποία προβάλλεται ήδη από το χώρο των συναλλαγών.
  • Ο κύριος όγκος με την επικάλυψη χαλκού περιλαμβάνει τους χώρους γραφείων, τυλίγεται γύρω από το κενό του αιθρίου  και περατώνεται στην περιοχή των κλιμακοστασίων.
  • Ο καταληκτικός πίσω όγκος, περιλαμβάνει όλες τις κατακόρυφες, κύριες και δευτερεύουσες οδεύσεις του κτηρίου, όπως και βοηθητικούς χώρους.

Τέλος, συσχετισμένη με την απόδοση εταιρικής ταυτότητας και την πρόθεση της βιοκλιματικά προσανατολισμένης δόμησης, έγινε και η επιλογή των δομικών υλικών. Ειδικότερα επιλέχθηκε η επένδυση των όψεων με φύλλα χαλκού, με χαρακτηριστική ιδιότητα τη συνεχή και παλμική μεταβολή του χρωματισμού η οποία αναμένεται να αποτελέσει αισθητική αναφορά για την εικόνα της πόλης, δηλαδή ένα νέο «τοπόσημο».

Γραφείο Τύπου

Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.