Πρωτοποριακή μέθοδος ξενάγησης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

11 Νοεμβρίου, 2015 08:09 Επιμέλεια: /

Μουσείο Πρόσοψη

Εφαρμογή μιας νέας τεχνολογίας από την Τρικαλινή εταιρία URBOTOUR

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, στα πλαίσια της αντίληψης του για την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση των επισκεπτών του, αλλά και την αποτελεσματικότερη προώθηση των αξιών και των μηνυμάτων του σχετικά με το περιβάλλον, συνεργάζεται με την Τρικαλινή εταιρία νέων τεχνολογικών υπηρεσιών URBOTOUR.

Η εταιρία διαθέτει μια πλατφόρμα για προβολή των εκθεμάτων, που είναι σχεδιασμένη με χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών για κινητές συσκευές. Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται κάτι τέτοιο σε Μουσείο, ανεξαρτήτως αντικειμένου, στην Ελλάδα.

Η συνεργασία αυτή στοχεύει στη διευκόλυνση των επισκεπτών, οι οποίοι αναζητούν εύκολη και άμεση πληροφόρηση. Το μόνο που απαιτείται, είναι να έχουν στη διάθεση τους το κινητό τους τηλέφωνο ή ένα tablet, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Για τα εκθέματα του Μουσείου έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλοι QR κωδικοί που περιέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για αυτά. Μέσω ειδικής εφαρμογής (QR reader) που μπορεί ο επισκέπτης να κατεβάσει ΔΩΡΕΑΝ στη συσκευή του, του δίνεται η δυνατότητα να σκανάρει τον κάθε QR κωδικό και να μπορέσει να δει στη συσκευή του, το αντίστοιχο πληροφοριακό υλικό, σε Ελληνικά και Αγγλικά, για κάθε έκθεμα. Έτσι η ανάγκη ειδικού ξεναγού δεν υφίσταται πια.

Είναι μια διαδικασία πολυ εύκολη, η οποία επιπλέον, παρέχει την δυνατότητα αποθήκευσης των πληροφοριών στη συσκευή του επισκέπτη, δίνοντας του τη δυνατότητα να τις μελετήσει αργότερα και εκτός του Μουσείου.

Αυτό είναι το πρώτο στάδιο. Θα ακολουθήσουν και επόμενα, όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να διαβάζει και σε άλλες γλώσσες, να βλέπει video κτλ.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Μουσείου κ. Νίκος Πάλλας: «Είμαστε περήφανοι για αυτήν τη συνεργασία, όχι μόνο επειδή πρωτοπορούμε στον τρόπο που παρέχουμε πληροφόρηση, αλλά επειδή συνεργαζόμαστε και με μια τοπική εταιρία, που προσφέρει τόσες σημαντικές, σύγχρονες και εξειδικευμένες εφαρμογές και υπηρεσίες.»

DSC_0192

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.