Πρωταθλητές και σ΄ αυτό !!!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
27 Ιουνίου 2015, 08:22

Δυστυχώς ο Αρμαγεδδών των μέτρων  που προτείνουν οι δανειστές  μας  στην νέα συμφωνία που συζητούν οι θεσμοί  αυτές τις μέρες  στις Βρυξέλλες  μονοπώλησε  το ενδιαφέρον των Μ.Μ.Ε  και δεν  επέτρεψε να αναδειχθεί  ένα εξόχως σημαντικό θέμα που αφορά την Ελληνική κοινωνία και μας καθιστά πρωταθλητές σε επίπεδο Ευρώπης από την αρνητική πλευρά βέβαια θέτοντας πριν και πάνω  απ΄ όλα  ηθικά ζητήματα  για την Ελληνική κοινωνία  . Πρόκειται  για την ραγδαία  άνοδο του αριθμού των εκτρώσεων που γίνονται σε ετήσια βάση στην χώρα  μας .

Συγκεκριμένα ,  τουλάχιστον 80.000 εκτρώσεις  (όσες περίπου και οι γεννήσεις )  γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα  (μία στις τέσσερις γυναίκες είναι έφηβη )   ενώ η οικονομική κρίση οδηγεί ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να βάζουν τέλος στις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Παρότι  δε η οικονομική κρίση επέφερε αισθητή μείωση στις εκτρώσεις εντός των συνόρων,  εντούτοις  η Ελλάδα παραμένει «πρωταθλήτρια  με ανησυχητικότερο  εύρημα το γεγονός ότι το 50% των αμβλώσεων γίνεται σε ανήλικα κορίτσια.

Τα στοιχεία αυτά που προκύπτουν  από  βρετανική μελέτη την οποία συντόνισαν οι Πανεπιστημιακές Μαιευτικές-Γυναικολογικές Κλινικές του University of London απεικονίζοντας   την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των νεαρών κοριτσιών για την αντισύλληψη.

Θλίψη και ενοχή μαζί  προκαλούν τα στοιχεία αυτά δείχνοντας ,  πέραν όλων των άλλων , την κατάσταση ηθικής σήψης και παρακμής στην οποία περιήλθε η ελληνική κοινωνία  , με ένα κράτος που αδιαφορεί για τα πάντα , που δεν παρεμβαίνει , που δεν ενημερώνει , που δεν προσανατολίζει , που δεν αντιμετωπίζει την υπογεννητικότητα , που δεν ισχυροποιεί θεσμούς κοινωνικής οργάνωσης  που μπορούν να συγκρατήσουν  την ηθική και κοινωνική κατρακύλα  όπως είναι  η οικογένεια , το σχολείο κ.α .

Τα ζοφερά δημογραφικά δεδομένα της Ελλάδας, με τους θανάτους να υπερτερούν των γεννήσεων και με το πληθυσμό να γερνά τόσο γρήγορα, σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου επιβιώσεως (όλο και πιο πολλοί γέροι θα επιζούν ) οδηγούν στο συμπέρασμα ότι  σε μερικές 10ετίες η Ελλάδα πιθανόν να μη μπορεί να παράξει αρκετό πλούτο, για να φροντίσει τους ανθρώπους της και μπορεί να πάψει να είναι ένα βιώσιμο έθνος-κράτος .

Η γήρανση του πληθυσμού θα καλπάζει τα επόμενα χρόνια, γιατί οι νέοι, λόγω της ανεργίας δεν παντρεύονται και όσοι το τολμούν, τεκνοποιούν ένα παιδί, το πολύ δύο.

Κατ’ άλλη λακωνική διατύπωση : Η Ελλάδα γερνάει και δεν γεννάει.

Η Ελλάδα γερνάει και αργοπεθαίνει, χωρίς να ανανεώνεται, ώστε σε λίγες 10ετίες, ολόκληρες περιοχές της χώρας θα μείνουν χωρίς κατοίκους.

Με αυτά τα δεδομένα που αφορούν την χώρα και το έθνος αλλά και με όλα τα ηθικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την  άμβλωση  ανοιχτά , οφείλουμε ως κοινωνία και ως χώρα να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση κάτι που μπορεί να γίνει μέσα από  μια συνολική αναθεώρηση   αξιών ζωής και προτεραιοτήτων .

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .