Προτάσεις

5 Ιουνίου, 2015 08:05 Επιμέλεια: /

basiliki mnimio germanoi 4_DCE

Πολύ ορθά ο δήμαρχος τοποθετούμενος επί της  αιτήσεως – πρότασης γνωστού Καλαμπακιώτη  στην συνεδρία  του Δημοτικού Συμβουλίου ,  τον ευχαρίστησε δημόσια υιοθετώντας την .

Είναι νομίζω χρήσιμο και ευκταίο  για την δημοκρατία ο πολίτης να εκφράζει δημόσια και με παρρησία τις σκέψεις  του , ακόμα και αν δεν πιστεύει σ΄ αυτήν,  για τα κοινά  , όπως επίσης είναι θετικό οι εκάστοτε εξουσίες , να αξιολογούν και ενίοτε να αξιοποιούν  εκείνες που συμβάλλουν στην πρόοδο . Δεν είναι καλό να γίνεται επιλεκτική υιοθέτηση προτάσεων γιατί τότε χάνεται η ουσία του ενεργού πολίτη .

Λοιπόν , από τούτο δω το βήμα έχουμε προτείνει να διαμορφωθεί ο χώρος και να τοποθετηθεί μια επιτύμβια στήλη με τα ονόματα  των εκτελεσθέντων από τα στρατεύματα κατοχής τόσο στο Καστράκι (βλέπε παλιός κοινοτικός  νερόμυλος όπου εκτελέστηκαν οκτώ Καστρακινοί πατριώτες ) , όσο και στην περιοχή προφήτη Ηλία  Καλαμπάκας με τους 24  άγρια εκτελεσθέντες Βασιλικιώτες .

Αναρωτιέμαι πόσοι θα θυμούνται αυτά τα εγκλήματα των ναζί αν φύγουν οι γενιές που τα έζησαν  και πως κρατάμε ζώσα την ιστορική μνήμη !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.