Προτάσεις

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
5 Ιουνίου 2015, 08:05

Πολύ ορθά ο δήμαρχος τοποθετούμενος επί της  αιτήσεως – πρότασης γνωστού Καλαμπακιώτη  στην συνεδρία  του Δημοτικού Συμβουλίου ,  τον ευχαρίστησε δημόσια υιοθετώντας την .

Είναι νομίζω χρήσιμο και ευκταίο  για την δημοκρατία ο πολίτης να εκφράζει δημόσια και με παρρησία τις σκέψεις  του , ακόμα και αν δεν πιστεύει σ΄ αυτήν,  για τα κοινά  , όπως επίσης είναι θετικό οι εκάστοτε εξουσίες , να αξιολογούν και ενίοτε να αξιοποιούν  εκείνες που συμβάλλουν στην πρόοδο . Δεν είναι καλό να γίνεται επιλεκτική υιοθέτηση προτάσεων γιατί τότε χάνεται η ουσία του ενεργού πολίτη .

Λοιπόν , από τούτο δω το βήμα έχουμε προτείνει να διαμορφωθεί ο χώρος και να τοποθετηθεί μια επιτύμβια στήλη με τα ονόματα  των εκτελεσθέντων από τα στρατεύματα κατοχής τόσο στο Καστράκι (βλέπε παλιός κοινοτικός  νερόμυλος όπου εκτελέστηκαν οκτώ Καστρακινοί πατριώτες ) , όσο και στην περιοχή προφήτη Ηλία  Καλαμπάκας με τους 24  άγρια εκτελεσθέντες Βασιλικιώτες .

Αναρωτιέμαι πόσοι θα θυμούνται αυτά τα εγκλήματα των ναζί αν φύγουν οι γενιές που τα έζησαν  και πως κρατάμε ζώσα την ιστορική μνήμη !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .