Προσπάθειες για ίδρυση και λειτουργία Πινακοθήκης στην Καλαμπάκα

6 Ιουνίου, 2016 17:04 Επιμέλεια: /

pinakothiki (2)

Το τελευταίο διάστημα στην Καλαμπάκα ακούγεται η περίπτωση ίδρυσης ενός Μουσείο στην Πόλη , με την χρηματοδότηση κάποιας εκ των Ι.Μ. Μετεώρων.

Μάλιστα ο χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει το Μουσείο δεν είναι άλλος από το κτήριο του ΟΣΕ που νοικιάστηκε στον Δήμο και έχει ήδη γίνει ανακατασκευή της στέγης. Το συγκεκριμένο κτήριο νοικιάστηκε πριν τρία χρόνια περίπου ( επί Δημαρχίας Σακελλαρίου ) , έγινε η ανακατασκευή που προαναφέραμε και ως εκεί. Κάποιες σκέψεις για την μετατροπή του σε θεατράκι εγκαταλείφτηκαν γρήγορα και δεν υπήρχε συνέχεια. Τώρα ακούγεται για την μετατροπή του σε Μουσείο αλλά και αυτό δεν είναι οριστικοποιημένο.

Το  βέβαιο όμως είναι ότι ο Δήμος Καλαμπάκας και δη ο κος Σινάνης προσπαθεί να περιέλθουν στον Δήμο τα κτήρια – πρώην αποθήκες της  Τράπεζας  Πειραιώς ( λόγω συγχώνευσης της ΑΤΕ ) .

Τα κτήρια αυτά χρησιμοποιήθηκαν ως αποθήκες αγροτικών προϊόντων παλαιότερα και πολλά χρόνια τώρα δεν χρησιμοποιούνται.

Ο Δήμαρχος επιθυμεί ένα εξ αυτών των κτηρίων να ανακατασκευαστεί και να λειτουργήσει ως Πινακοθήκη . Η Καλαμπάκα λόγω και των Μετεώρων μπορεί και πληρεί  όλα τα κριτήρια για φιλοξενήσει μια δομή που θα την αναδείξει ως πόλη του πνεύματος.

Λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη δομή δεν έχουν αποφασιστεί αλλά το θέμα απασχολεί την Δημοτική Αρχή με πρώτο μέλημα την απόκτηση ή ενοικίαση των κτηριακών εγκαταστάσεων.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • ΟΧΙάς

    Στην πόλη των Τρικάλων βρίσκετε το Μουσείο Δημήτρη και Λέγκως Κατσικογιάννη.
    Η συλλογή αριθμεί χίλια διακόσια τριάντα έξι (1236) έργα ζωγραφικής και εκατόν δεκατέσσερα (114) γλυπτά του Δημήτρη Κατσικογιάννη (1915-1991).
    Δήμαρχε δε ρωτάς τον κύριο Παπαστέργιου πόσοι επισκέπτονται το μουσείο και πόσα είναι τα λειτουργικά έξοδα του. Και μάλιστα σε μια πόλη που εδώ και τρία χρόνια λειτουργούν το μύλο των Ξωτικών. Για να μην φτάσουμε προ οικονομικών εκπλήξεων. Εκτός αν την είδες » Louis Quatorze».

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.