Προσωπική υπέρβαση

admin
admin
17 Νοεμβρίου 2015, 18:33

Τι σημαίνει  άραγε αυτό? Τι θέλει να μας πει ο άνθρωπος που το γράφει ?   Διακατέχεται από εσωτερική αλαζονεία? Τον έχει υπερκαλύψει το’’ εγώ του’’? Δεν  το γνωρίζω. Γνωρίζω όμως πολύ καλά  ότι πάνω από 1500 άνθρωποι , την Παρασκευή και το Σάββατο που πέρασε ένιωσαν  την χαρά να πάνε  σε γιατρό  και να νιώσουν  εσωτερική γαλήνη.

Αυτοί  οι  ‘’Άνθρωποι’’  που ήρθανε από το ιατρικό κέντρο ΄΄Υγεία’ ’ για να προσφέρουν στους  συνανθρώπους τους,  πληρούν απόλυτα τον όρο  προσωπική  υπέρβαση. Τους ευχαριστώ!

Πόσοι από όλους εμάς που ζούμε σε αυτόν τον μικρό τόπο έχουν το ψυχικό σθένος να πράξουν κάτι ανάλογο?   Την  απάντηση την γνωρίζουμε όλοι μας!                                           Τολμώ και  τους φωτογραφίζω .    Είναι όλοι  αυτοί που εδώ  και  δεκαετίες είναι μέσα στα ΄΄πράγματα΄΄αφοσιωμένοι μόνο στην τσέπη τους   .Είναι  σύλλογοι που δεν  δικαιολογούν την ύπαρξή  τους (όχι  οι πολιτιστικοί.)  Πού είναι η δική τους υπέρβαση?  Πουθενά .Το ‘’εγώ’’  τούς    έχει  υπερκαλύψει ,ζουν  για  να μαζεύουν και να  κατέχουν  θέσεις……

Δεν τολμούν να  αναρωτηθούν για την ποιότητα  της  ανθρώπινης ύπαρξης.   Όσα  αυτοκίνητα  και αν έχεις , όσα ακίνητα  και  αν κατέχεις   δεν θα βρεις την ποιότητα της ύπαρξή σου  πουθενά!!!!

Ούτε τα πτυχία, ούτε η κοινωνική σου θέση  σε κάνουν να κατακτήσεις  την ευτυχία!    Την νύχτα  που γυρίζεις  μόνος στο  σπίτι σου και  κοιτιέσαι στον  καθρέφτη ,  βλέπεις τον πραγματικό κενό εαυτό  σου!    Διότι η ποιότητα  της ανθρώπινης  ύπαρξης έχει να κάνει με την΄΄ ποιότητα  της ψυχής΄΄, που ούτε από  αστραφτερά πράγματα ενθουσιάζεται ούτε από παχιές κουβέντες.     Έχει  να κάνει με την΄΄ προσφορά΄΄ και την εσωτερική  γαλήνη που νιώθεις…..

Η προσωπική ελευθερία  για να κατακτηθεί πρέπει να τσαλαπατήσεις  το προσωπικό  σου  ΄΄εγώ΄΄,   διαφορετικά θα είσαι αιώνιος σκλάβος του εαυτού σου…..

 

Καραλής  Βάιος

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .