Πρόσωπα και θεσμοί

8 Απριλίου, 2017 12:00 Επιμέλεια: /

kalibas new site_DCE

Δύο Βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ  ( Μπαλαούρας  , Μηταφίδης) και Γιακουμάτος της Νέας Δημοκρατίας ,  παραδέχθηκαν  ότι έλαβαν  ως συνταξιούχοι, το έκτακτο επίδομα που έδωσε  η Κυβέρνηση τα Χριστούγεννα ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων  και που τόση θύελλα ξεσήκωσε  στην τρόικα  και τόσο μεγάλη  βλάβη προκάλεσε  στην  αξιοπιστία της Κυβέρνησης . Το θέμα μοχλεύτηκε στις γνωστές κομματικές πομφόλυγες με τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ της συμπολίτευσης και των κομμάτων  της  Αντιπολίτευσης να δηλητηριάζουν και να απαξιώνουν έτη περισσότερο την όποια αξιοπιστία απέμεινε στους πολιτικούς οργανισμούς και στο πολιτικό προσωπικό που τους στελεχώνει με την βλάβη να υποσκάπτει τους θεσμούς που στηρίζεται  το  οικοδόμημα της  δημοκρατίας .

Ωστόσο το θέμα αυτό , δηλαδή αμοιβές και όποια προνόμια έχουν οι Βουλευτές , παρουσιάζεται ακριβώς γιατί ποτέ οι  εκάστοτε κυβερνήσεις  αλλά και το πολιτικό προσωπικό  δεν θέλησαν να το αντιμετωπίσουν με παρρησία και υπευθυνότητα θωρακίζοντας τον θεσμό του Βουλευτή και την λειτουργία του κοινοβουλευτισμού , συμπεριφορά  που υποσκάπτει την αξιοπιστία  της ίδιας της Δημοκρατίας  , αφήνοντας την ευθύνη αυτή στον  εκάστοτε Βουλευτή να το πράξει ιδία βουλήσει .

Το πολιτικό προσκήνιο, άλλοτε άκαμπτο και ανέγγιχτο,  και άλλοτε προκλητικό αντί να αναδιαταχθεί υγιώς και με πράξεις και ενέργειες  να θωρακίσει  τους  Δημοκρατικούς θεσμούς , δείχνει  να  βολεύεται μέσα στον  θεσμικό  και ηθικό σύθαμπο , νομίζοντας  ότι οι προσωπικές ηθικές και θεσμικές αδυναμίες  του δεν θα βγουν στην δημόσια θέα .

Συνακόλουθο αυτών των εξελίξεων, δυστυχώς, αποτελεί και ο κατακερματισμός της κοινής γνώμης η πλειοψηφία της οποίας  νιώθει αποκομμένη από το σύστημα και δεν βρίσκει λόγους να αναμειχθεί. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πολιτικές συμφωνίες καλά κλειδωμένες σε συρτάρια και μια πληθώρα καθημερινών τροποποιήσεων και νομοθετημάτων, οδηγούν στην αδυναμία παρακολούθησης και ελέγχου των αποφάσεων .

Για όλους λοιπόν αυτούς τους λόγους επιβάλλεται να καταστήσουμε τους εαυτούς μας ικανούς να κατανοήσουμε και να διαχωρίζουμε τα προσωπικά από τα συλλογικά συμφέροντα , την  κομματικοποίηση από την πολιτικοποίηση, και πρωτίστως να διαπιστώσουμε ποια είναι αυτά τα «περιβόητα» κοινά συμφέροντα που τόσο έχουμε απαξιώσει αλλά τόσο πρέπει να αναδείξουμε  υπερασπίζοντας αρχές , αξίες , έννοιες και  θεσμούς !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.