Προσοχή στην νέα γεωπολιτική

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
23 Ιουλίου 2016, 09:44

Όποιοι πιστεύουν ότι το επιχειρηθέν πραξικόπημα στην Τουρκία  έχει ως υπόβαθρο  την εσωτερική πολιτική κατάσταση μάλλον αγνοούν  τις επιχειρούμενες συμπεφωνημένες  γεωπολιτικές ανακατατάξεις και ενεργειακής σημασίας συμφέροντα που ,  τόσο η Ρωσία , όσο και οι ΗΠΑ  ,  προωθούν δίδοντας  συγκεκριμένο ρόλο στην  Τουρκία .

Τα πανίσχυρα , Ιουδαϊκής επιρροής Αμερικανικά think  tank που σχεδιάζουν  σε βάθος χρόνου, πολιτικές εκ μέρους των πολυεθνικών άρα και για λογαριασμό των εκάστοτε πολιτικών σχηματισμών που (συν)κυβερνούν με τον εκάστοτε Πρόεδρο  τις Η.Π.Α , σίγουρα δεν ξεχνούν την στάση και τον ρόλο της Τουρκίας στο πόλεμο με το Ιράκ και την άρνηση της να  διευκολύνει (Ιντσιρλίκ) στην προσπάθεια  κατά του ISIS .  Στόχος τους δεν είναι  να ελέγξουν πλήρως και απόλυτα  την Τουρκία  αλλά να χειραγωγήσουν  το πάντα άτακτο και ανυπάκουο παιδί , τον Ερντογάν , που μάλλον μοιάζει να πήρε περισσότερο θάρρος από το επιτρεπόμενο  οραματιζόμενος  την αναβίωση της Μεγάλης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο  Ερντογάν  όμως γίνεται  ενοχλητικός  και εμπόδιο στα βαθιά και μεγάλα σχέδια των ΗΠΑ και συνακόλουθα της Ρωσίας για την επιβολή του νέου χάρτη στην περιοχή της Νέας Μέσης Ανατολής περιορίζοντας  τα σύνορα της υπέρ της δημιουργίας του Κουρδιστάν δορυφόρου των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή της Νέας Μέσης Ανατολής .  Όλα αυτά δεν μπορεί να μην σχετίζονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα  την εξέλιξη του οποίου παρακολουθούσαν με αγωνία οι Υπουργοί Εξωτερικών Η.Π.Α – Ρωσίας το βράδυ εκδήλωσής του .

Στο πλαίσιο αυτών των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη ζώνη παίζεται , δυστυχώς , και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος. Πώς ;  Με την δημιουργία ενός  κρατιδίου  με καθεστώς ημιαυτονομίας ή πλήρους ανεξαρτησίας στα σύνορα  Ελλάδος – Τουρκίας.

Ένα κράτος σχεδόν έτοιμο ( Δημοκρατία της Θράκης) , με σημαία , με τράπεζες , με υποδομή. Ένα κράτος που χτίζεται από τις αρχές της 10ετιας του 1990 με συνεχείς παραχωρήσεις και συνεχείς παραβιάσεις της συνθήκης της Λωζάνης εις βάρος της Ελλάδος.  Το συμπέρασμα ; Πολύπλευρη ενίσχυση του Νομού Έβρου με Ελληνικό στοιχείο και ανάπτυξη .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .