Προσλήψεις στην υγεία προανήγγειλε ο Ανδρέας Ξανθός

24 Σεπτεμβρίου, 2015 07:52 Επιμέλεια: /

nosokomeia_aftodioikisi.gr_-620x320_DCE

Προσλήψεις και στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων προανήγγειλε αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα ως υπουργός Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός, ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η ομιλία του νέου αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ξανθός είπε πως η Υγεία βρίσκεται σε ένα διαρκή κίνδυνο λειτουργικού μπλακ άουτ, τονίζοντας πως πρώτο μέλημα θα είναι η έκτακτη ενίσχυση του ΕΣY, η ομαλοποίηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων, η καταπολέμηση της προκλητής ζήτησης και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Αν και ο νέος υπουργός που ήταν αναπληρωτής επί υπουργίας Κουρουμπλή, δεν αναφέρθηκε σε αριθμούς, ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν Εσωτερικών είχε μιλήσει τον Ιουλίο για 4.500 προσλήψεις έσως το τέλος του χρόνου.

Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης δήλωσε πως, ως παλιός συνδικαλιστής, γνωρίζει πολύ καλά το χώρο της Υγείας, συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για καθυστερήσεις. Παράλληλα είπε ότι «στο χώρο αυτό ερχόμουν ως συνδικαλιστής σε καθεστώς κινητοποιήσεων. Θυμάμαι ότι έχω παίξει αρκετό ξύλο στην πόρτα του υπουργείου», είπε σήμερα που η ίδια πόρτα, τού ανοίχτηκε διάπλατα. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να διορίσει νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία, να διαμορφώσει μια αξιόπιστη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να προσλάβει προσωπικό, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.

Ως προς τη διαφθορά στο χώρο της Υγείας, τόνισε πως μόλις το 10% αφορά το φακελάκι και πως ο μηχανισμός παραοικονομίας που λειτουργεί με τα υλικά «συνεχίζει να γλεντάει».

Aftodioikisi.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.