Προσλήψεις μόνιμες και εποχικές αποφάσισε το Δ.Σ. Καλαμπάκας – Αναλυτικά τα θέματα που συζητήθηκαν

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
15 Μαρτίου 2016, 20:37

Με δεκαέξι θέματα εγγεγραμμένα για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη συνεριάζει αυτήν την  ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο .

Με την έναρξη της συνεδρίας ο πρόεδρος του σώματος Πολυζώης Χαλατσάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή σαρακοστή δίνοντας  αμέσως τον λόγο στον Δήμαρχο να ενημερώσει  το σώμα  για  διάφορα θέματα και να τοποθετηθεί επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης .

Ένταξη έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Καλαμπάκας

Επί του  των εν λόγων θεμάτων  , δηλαδή  την υποβολή πρότασης ένταξης του έργου: «Ύδρευση Νέου Δήμου Καλαμπάκας – Έργα ύδρευσης Καλαμπάκας» στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020  και την έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΚ για το έργο: «Ύδρευση Νέου Δήμου Καλαμπάκας – Έργα ύδρευσης Καλαμπάκας» , ο δήμαρχος  τόνισε ότι αποτελούν έργα μείζονος σημασίας για την πόλη της Καλαμπάκας  και η δημοτική αρχή , συνεχίζοντας και τις προσπάθειες  όλων των προηγούμενων αρχών προτάσσει το έργο για ένταξη στο Περιφερειακό  Επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας2014 – 2020 , προϋπολογισμού 4.28 εκ. ευρώ  .

Επί των θεμάτων ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τόνισε ότι το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης αποτελούσε και αποτελεί στόχο όλων των δημοτικών αρχών και μακάρι το έργο να ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ενώ ζήτησε να διερευνήσει η δημοτική αρχή  την πιθανότητα να ενταχθεί και το θέμα της έλλειψης νερού στο Μαυρέλι .

Απαντώντας ο δήμαρχος επί του προβλήματος του οικισμού Μαυρελίου ανήγγειλε ότι εντός των ημερών θα υπάρξουν ανακοινώσεις από των αποτελεσμάτων των ερευνών που διεξήγαγε το ΙΓΜΕ και το θέμα ίσως λυθεί.

Από την πλευρά της η κυρία Χαρτοπούλου διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν γνώση επί του περιεχομένου της μελέτης τονίζοντας πως οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορεί να μην έχουν την μελέτη στα χέρια τους .

Την σημαντικότητα του έργου υπογράμμισε ο δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Παπαπούλιος ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν νοείται για την τουριστική Καλαμπάκα να έχει παλαιό δίκτυο.

Επί των ως άνω θεμάτων το σώμα υπερψήφισε ομόφωνα  την πρόταση του δημάρχου.

Προγραμματισμός προσλήψεων  

Όπως τόνισε ο δήμαρχος τον Εσωτερικό  κανονισμό του Δήμου υπάρχουν 10 κενές θέσεις τακτικού προσωπικού :

Α.1 . Π.Ε Τοπογράφων Μηχανικών , 2.Π.Ε Νομικής , 3.Π.Ε Δασολογίας , 4.Π.Ε πληροφορικής , 5.Π.Ε Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών , 6. Τ.Ε Πληροφορικής , 7. Τ.Ε Διοίκησης Μονάδων Τ.Α , 8. Τ.Ε Τεχνολόγων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ,9.Τ.Ε Μηχανολόγων Μηχανικών , 10. Π.Ε Αρχαιονομίας – Βιβλιοθηκονομίας . Επ΄ αυτής της πρότασης το Δ.Σ ενέκρινε ομόφωνα .

Β. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου με κάλυψη της δαπάνης τους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Η πρόταση του δημάρχου ήταν η πρόσληψη επτά θέσεων νηπιοβρεφοκόμων , μίας θέσης μαγείρισσας και δύο θέσεων  γενικών καθηκόντων .

Γ.Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα. Επ΄αυτού η πρόταση  του δημάρχου είναι να προταθεί η πρόσληψη 6 εργατών  Καθαριότητας , 7 γενικών καθηκόντων , 4 οδηγών , 2 ηλεκτρολόγων , και 4 οδηγών μηχανημάτων .

Δ.Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου με κάλυψη της δαπάνης υπό τη μορφή αντιτίμου. Ο εν λόγω προγραμματισμός  αφορά  την πρόσληψη 8 ατόμων  χειριστών μουσικών οργάνων , 4 χοροδιδασκάλων και 5 Π.Ε Διοικητικών  .

 

Περί υποβολής δηλώσεων κτηματολογίου

Επί του θέματος ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Τόλης ενημέρωσε το σώμα ότι έγινε ενημέρωση των δημοτών όσον αφορά τις υποχρεώσεις δηλώσεων αλλά και των δηλώσεων  που αφορά την  περιουσία  του δήμου ανά  δημοτική ενότητα τονίζοντας ότι υποβλήθηκαν συνολικά 17.870 Κ.Α.Ε.Κ στο Εθνικό κτηματολόγιο . Το Δ.Σ εξουσιοδότησε ομόφωνα τον δήμαρχο να υπογράψει  τις σχετικές δηλώσεις περιουσίας του δήμου στο κτηματολόγιο .

Έγκριση  μελέτης  «Επισκευή Στέγης Πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας».

Εισηγούμενος το θέμα ο δήμαρχος τόνισε ότι κρίνεται αναγκαία η παρέμβαση στο κτήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου λόγω των φθορών που έχει υποστεί το κτήριο ζητώντας την έγκριση της μελέτης προϋπολογισμού 12,5 χιλ. Ευρώ .

Επ΄αυτού ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σακελλαρίου ζήτησε εξηγήσεις για το ότι προτιμήθηκε η απευθείας ανάθεση από τον δήμαρχο στο όριο που ο νόμος ορίζει υπογραμμίζοντας ότι παρατηρείται βιομηχανία απευθείας αναθέσεων .

Αποφάσεις επί άλλων θεμάτων

Το Δ.Σ  μετά από σχετική συζήτηση  ενέκρινε  την αίτηση της «ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» περί παράτασης μίσθωσης του  λατομείου Θεόπετρας , την  δαπάνη βράβευσης της ομάδας Μπάσκετ «ΑΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ» , της  δαπάνης  για διεξαγωγή  του αγώνα «ΕΝΤΟΥΡΟ» που διοργανώνει η ΜΟΛΕΚ , τον ορισμό επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου: «Μουσείο της Φύσης – Κέντρο ενημέρωσης στο Δ.Δ. Μαλακασίου».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .