Πρόσφυγες Καλαμπάκας – Αναχώρησαν τα λεωφορεία της Δευτέρας αλλά έφτασαν άλλα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
24 Φεβρουαρίου 2016, 12:16

Φαίνεται κάπως έτσι θα συνεχιστεί η κατάσταση και για τις υπόλοιπες ημέρες σε ότι αφορά τους πρόσφυγες που μεταφέρουν λεωφορεία και σταθμεύουν στο Μουργκάνι Καλαμπάκας.

Σήμερα τα ξημερώματα αναχώρησαν τα 6 από τα 7 λεωφορεία με τους πρόσφυγες και ο Δήμος με τις Υπηρεσίες Καθαριότητας το πρωί καθάρισε τον χώρο από τα διάφορα σκουπίδια που είχαν μείνει.

Περί τις 11 το πρωί χθες έφτασαν άλλα 5 λεωφορεία που στάθμευσαν στον ίδιο χώρο που ήταν αυτά που έφυγαν . Λίγο αργότερα αναχώρησαν 2 από αυτά κα αναμένονταν να καταφτάσουν άλλα 5 λεωφορεία.

Πρόκειται για μια κατάσταση που κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει τελικά όπως  οι κάτοικοι του Δήμου αν θα πρέπει να συνδράμουν και αυτοί

Άγνοια δηλώνουν οι τοπικοί παράγοντες για το πώς βρέθηκαν και τι μέλει γενέσθαι για τα 7 λεωφορεία γεμάτα Πρόσφυγες και Μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει από το απόγευμα της Δευτέρας στο Μουργκάνι Καλαμπάκας .

Μιλώντας στην στήλη μας ο κος Μιχαλάκης ανέφερε ότι υπάρχει πλήρη άγνοια από τις τοπικές Αρχές για την όλη κατάσταση και απαίτησε άμεση ενημέρωση. Είπε ότι τουλάχιστον μέχρι τώρα υπήρχε βοήθεια από κάποιες επιχειρήσεις με διάφορα τρόφιμα , αλλά η περιοχή είναι ευαίσθητη και πρέπει να το καταλάβουν στην κεντρική εξουσία.

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης και ο Αντιδήμαρχος κος Ράντος έχουν ¨κατασκηνώσει¨ στον χώρο που βρίσκονται οι πρόσφυγες και προσφέρουν κάθε βοήθεια. Ο Δήμος μοιράζει γεύματα και παρ΄ όλες τις οικονομικές δυσκολίες προσπαθεί να απαλύνει τον πόνο αυτών των Ανθρώπων.

Θεωρούν όμως ότι η περιοχή δεν μπορεί δεν μπορεί να φιλοξενήσει μόνιμα μια τέτοια κατάσταση γιατί οι επιπτώσεις για τον Τουρισμό θα είναι τεράστιες. Όπως αποκάλυψαν εζητήθη από τον Δήμο να παραχωρηθεί το κλειστό γυμναστήριο για την φιλοξενία προσφύγων πράγμα που η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε.

Ο κος Σινάνης πρότεινε ακόμη να μεταφερθεί η στάθμευση των λεωφορείων βορειότερα και ο Δήμος θα αναλάβει την σίτιση τους.

Για το θέμα μίλησε και ο πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα το οποίο θα πρέπει να το χειριστούμε πολύ προσοχή.

Στην περιοχή για βοήθεια βρίσκεται καθημερινά και ο πρόεδρος Καστρακίου ( η περιοχή βρίσκεται στην δική του Τοπική Κοινότητα ) , όπου μας μετέφερε ότι οι μέχρι τώρα πρόσφυγες πετούν φεύγοντας  κυρίως τα ρούχα που τους προσφέρουν κάτοικοι του νομού.

Σε αναμονή βρίσκονται και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Καλαμπάκας για να βοηθήσουν με εράνους και προτροπή προς όλους . Πράγμα που μέχρι τώρα κατά τον Δήμαρχο Καλαμπάκας δεν κρίνεται αναγκαίο αφού ο Δήμος ανταποκρίνεται.

Μεμονωμένοι όμως κάτοικοι και επαγγελματίες συνεχίζουν να μεταβαίνουν στο Μουργκάνι και να προσφέρουν όποια βοήθεια μπορούν.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .