Προς εκλογές το φθινόπωρο, γρίφος η ημερομηνία

admin
admin
19 Αυγούστου 2015, 12:39

Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις κινήσεις που θα καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Η προσφυγή στις κάλπες θεωρείται σχεδόν βέβαιη, με την ακριβή ημερομήνια να αποτελεί γρίφο για δυνατούς λύτες. Το πιθανότερο σενάριο θέλει κάλπες τον Οκτώβριο, αφού προηγηθεί η πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με τα Νέα, σήμερα, Τετάρτη, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις σε ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να γίνει η κατάλληλη προεργασία για τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην τριήμερη συζήτηση επί της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης και να αποφευχθούν τα ευτράπελα που δημιουργήθηκαν κατά τη συζήτηση και ψήφιση της συμφωνίας.

Την Τρίτη, το Μαξίμου άφηνε να διαρρέει ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν από την ερχόμενη εβδομάδα, κάτι που δεν αποκλείει την έναρξη της σχετικής διαδικασίας τη Δευτέρα και την ολοκλήρωσή της τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, την Τρίτη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να εξέφρασε την ανησυχία του για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας ότι πριν τις εκλογές πρέπει να υπάρξει εντατικός εσωτερικός διάλογος ούτως ώστε το κόμμα να μην υποστεί νέα τραύματα ή να μην καταγράψει νέες απώλειες. Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών ανήκει στην ομάδα των 53 που επιζητεί συνεδριακές διαδικασίες για επανακαθορισμό των θέσεων πριν από τις εκλογές.

Ωστόσο, υπάρχουν εντός του Μεγάρου Μαξίμου φωνές που πιστεύουν ότι όλα πρέπει να γίνουν με βάση τις προτεραιότητες της χώρας, επομένως ένα συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να διεξαχθεί μετά τις εκλογές.

Επίσης, πολλά κυβερνητικά στελέχη θεωρούν απαραίτητη την ψήφο εμπιστοσύνης, για να εγκλωβιστεί η Αριστερή Πλατφόρμα και να αναγκαστεί είτε να μην ψηφίσει θετικά είτε να το πράξει οδηγούμενη σε «αυτοεξευτελισμό».

in.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .