Προεδρικό Διάταγμα και απολύσεις εργαζομένων απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας – Αναλυτικά όσα συζητήθηκαν ΚΑΙ βίντεο με όλη τη συνεδρίαση

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
5 Ιουλίου 2017, 22:12

Με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την πρόταση  της αντιπολίτευσης  (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης)  σχετικά με το υπό έκδοση Π.Δ. που αφορά την θέσπιση χρήσεων και δραστηριοτήτων εντός του Ιερού Χώρου των Μετεώρων, συνεδριάζει αυτήν την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο . Να σημειωθεί ότι της συνεδρίασης προεδρεύει  ο Ανδρέας Καλτσούδας  πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας (συμφώνως του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ και του κώδικα Δήμων και κοινοτήτων) καθώς απουσίαζαν εκ της συνεδρίας  , για προσωπικούς λόγους , τόσο ο Πρόεδρος Πολυζώης Χαλατσάκης ,όσο και ο αντιπρόεδρος Νίκος Αβραμόπουλος .

Με την έναρξη της συνεδρίας ο προεδρεύον  ενημέρωσε  το σώμα για  τα θέματα που συζητήθηκαν και ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις  στην  συνεδρία  της Διαπαραταξιακής Επιτροπής .

Απολύσεις εργαζομένων

Από την πλευρά  ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης – δημοτικός σύμβουλος κ. Λεωνίδας Κεραμίδας ζήτησε εξηγήσεις από τον Δήμαρχο  για την απόλυση συμβασιούχων εργαζομένων .

Απαντώντας επί του ερωτήματος ο κ. Σινάνης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στο οκτάμηνο με παρεμβάσεις του Υπουργείου είχαν συμπληρώσει 24 μήνες συνεχούς εργασίας και αυτήν την ώρα γίνονται διεργασίες σε επίπεδο ΚΕΔΕ και Υπουργείου προκειμένου να βρεθεί λύση . «Υπ΄ αυτές τις συνθήκες ο Δήμαρχος ήταν υποχρεωμένος να λειτουργήσει νομίμως και αυτό  έκανα καθώς ο δήμος δε θα μπορούσε να τους πληρώσει» , τόνισε ο Δήμαρχος .

Επί του θέματος το σώμα  κατά πλειοψηφία αποφάσισε να μην συζητηθεί το θέμα αυτό στην αποψινή συνεδρίαση του δ.σ για λόγους  ότι το θέμα  αυτό  είναι σε εξέλιξη .

 Ερωτήματα επί  του περιεχομένου εγγράφου της Εφορίας Βυζαντινών αρχαιοτήτων

 Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Τούλας έθεσε ερωτήματα σχετικά με τις καταγγελίες πολιτών για διάφορες δράσεις στα ΜΕΤΕΩΡΑ και επί εγγράφου της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ζητώντας από τον δήμαρχο να τοποθετηθεί για τις ενέργειες που έκανε ο δήμος γι΄αυτά. Σε ότι αφορά η ασφαλτόστρωση του αγροτικού Περιφερειακού δρόμου στην περιοχή Καστρακίου ο δήμαρχος τόνισε ότι το έργο είναι απόλυτα νόμιμο , είναι χρήσιμο , έπρεπε να γίνει , γιατί εξυπηρετεί γεωργούς και κτηνοτρόφους , και ως δημοτική αρχή θα επιμείνει στην ολοκλήρωσή του. 

Η πρόταση για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος 

Επί της πρότασης  σχετικά με το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Σακελλαρίου ανέγνωσε έκανε μια αναδρομή στην διαδικασία που ακολουθήθηκε για να φτάσουμε στο σημερινό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος , τονίζοντας ότι η πρόταση της ΕΒΑ το 1914 λίγο πριν τις εκλογές και επειδή ως τότε  δημοτική θεωρήσαμε ότι ο χρόνος που ήρθε το έγγραφο ήταν προεκλογικός και δεν θέλαμε να δεσμεύσουμε  την νέα δημοτική αρχή . Τέλος ο κ. Σακελλαρίου αναφέρθηκε στις διεργασίες των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που οδήγησε στην υπογραφή του κειμένου που δημοσιεύτηκε τονίζοντας ότι σε πολλά σημεία του Προσχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος πάντα με γνώμονα την προστασία των ΜΕΤΕΩΡΩΝ αλλά και όλων των εμπλεκομένων .

Από την πλευρά του ο δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης ΟΕΑΜΑ – ΔΡΑΣΗ κ. Ζιάκας στηλίτευσε το γεγονός  ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αναγκάστηκαν να αιτηθούν την συνεδρία του Δ.Σ ενώ η δημοτική αρχή έπρεπε να συνταχθεί με την αντιπολίτευση ώστε να πραγματοποιηθεί η συνεδρία του Δ.Σ . Τέλος έκανε μια σειρά προτάσεις επί της πρότασης  που κατατέθηκε στο σώμα ζητώντας να κατατεθούν  προτάσεις  προς τον εμπλουτισμό της πρότασης ώστε να βοηθηθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού .

Η κυρία Περιστέρα Χαρτοπούλου τόνισε ως θετικό το γεγονός της κοινής πρότασης της αντιπολίτευσης που κατατέθηκε υποστηρίζοντας ότι έγινε μια προσπάθεια επί της ουσίας , η πρόταση δεν είναι νόμος ζητώντας από τον δήμαρχο να εξηγήσει τις θέσεις της  αν συμφωνεί ή όχι με το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος  . Τέλος η κυρία Χαρτοπούλου ανέγνωσε το περιεχόμενο της κοινής  πρότασης των τριών Δημοτικών παρατάξεων  .

Ο κ. Αντώνης Τούλας δήλωσε ότι διαχωρίζει την θέση του από το κείμενο που κατατέθηκε από τις δημοτικές παρατάξεις ζητώντας με γραπτό κείμενό του την κατάργηση του νόμου περί της ιερότητας του χώρου όταν θα συζητηθεί η αλλαγή του προεδρικού διατάγματος .

Εκπρόσωπος  της κίνησης «ΜΕΤΕΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»  κατήγγειλε την διαδικασία της συνεδρίας του δ.σ  και κατήγγειλε  ως  κατάπτυστη την εναλλακτική πρόταση που κατέθεσαν οι τρείς δημοτικές παρατάξεις ζητώντας την συγκρότηση επιτροπής διαβούλευσης η οποία θα αναλάβει να διεξάγει την σχετική συζήτηση για τις δράσεις στα ΜΕΤΕΩΡΑ .

Το ερώτημα ποιος διαχειρίζεται το χώρο των ΜΕΤΕΩΡΩΝ και τις αυξημένες τουριστικές ροές που κάθε χρόνο αυξάνουν κατά 10 %  αλλά  και μια σειρά άλλα προβλήματα που έχει ο χώρος των ΜΕΤΕΩΡΩΝ , έθεσε ο κ. Κουρέλης.

Η κυρία Ζαχαρούλα  Γιαβρούτα – Λούδα έθεσε θέμα χρόνου όσον αφορά την προετοιμασία των τοπικών φορέων στην παρουσία της Υπουργού .

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ράντος αναφέρθηκε στις δράσεις και ενέργειες  της δημοτικής αρχής όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη , μίλησε  για θετικές προτάσεις  που υπάρχουν και κατατίθενται  για την τουριστική ανάπτυξη και άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση ότι δεν παρουσιάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο να καταθέσει  τις απόψεις της .

Επίσης ο Αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στην σημασία και αξία των ΜΕΤΕΩΡΩΝ  και μίλησε για την ίδρυση εθνικού αναρριχητικού κέντρου  στην περιοχή .

Μιλώντας επί του θέματος και απαντώντας στον κ. Σακελλαρίου ο Δήμαρχος κ. Σινάνης τόνισε ότι το θέμα δεν είναι για αντιπολίτευση , ούτε για μικροπολιτική και επικαλέστηκε δεκατετρασέλιδη σχετική απόφαση του Δ.Σ επί Δημοτικής αρχής Σακελλαρίου ενώ κατήγγειλε την αντιπολίτευση ότι θυσιάζει τα πάντα στο βωμό των ψήφων και της μικροπολιτικής . «..Η δημοτική αρχή θεωρεί την πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης άκαιρη και υποκριτική και δεν κάνει καμία πρόταση αναλαμβάνοντας  την ευθύνη γι΄ αυτό . Ως δημοτική αρχή όποτε πραγματοποιηθεί η συνάντηση με την Υπουργό  εκεί θα καταθέσει  επίσημα της πρότασή της» , κατέληξε χαρακτηριστικά .

Όσον αφορά το αποτέλεσμα της συζήτησης στο σώμα τέθηκαν τρείς προτάσεις , του κ. Αντώνη Τούλα που έλαβε ένα ψήφο , του κ. Κεραμίδα που έλαβε επίσης έναν ψήφο και των  κ. Σακελλαρίου , Ζιάκα  και Χαρτοπούλου που έλαβε εννιά ψήφους . Η πρόταση  του Δημάρχου ήταν  « ψηφίζουμε παρών στις τρεις προτάσεις που κατατέθηκαν  από την  αντιπολίτευση , και  η πρόταση της πλειοψηφίας θα κατατεθεί στην συζήτηση που θα γίνει με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού»  όπου έλαβε 15 ψήφους .

 Στη συνέχεια το συμβούλιο συνεχίστηκε με τα υπόλοιπα θέματα. 

simboylio ioyl 2017 (1) simboylio ioyl 2017 (2) simboylio ioyl 2017 (3) simboylio ioyl 2017 (4) simboylio ioyl 2017 (5) simboylio ioyl 2017 (6) simboylio ioyl 2017 (7) simboylio ioyl 2017 (8) simboylio ioyl 2017 (9) simboylio ioyl 2017 (10) simboylio ioyl 2017 (11) simboylio ioyl 2017 (12)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .