Προχωράει ο αυτοκινητόδρομος Ε-65

5 Νοεμβρίου, 2016 20:40 Επιμέλεια: /

Ε65

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ολοκλήρωση από την κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΡΝΑ της πρώτης φάσης του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, δηλαδή, κατά βάση του τμήματος Ξυνιάδα-Τρίκαλα, που θα παραδοθεί σε λειτουργία τον Μάρτιο του 2017.

Ο άξονας Ε65 εκτείνεται από τον ημικόμβο του ΠΑΘΕ (Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων) μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο με την Εγνατία Οδό, είναι μήκους 190,05 χλμ. και περιλαμβάνει το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Θεσσαλονίκης-Αθηνών από τη Σκάρφεια Φθιώτιδας έως τις Ράχες, μετά τη Στυλίδα, το οποίο βρίσκεται ήδη σε λειτουργία. Πρόκειται για έναν πεταλοειδή δρόμο, μήκους περίπου 57 χλμ., που «γειτνιάζει» με τον Μαλιακό Κόλπο, του οποίου η λειτουργία, η συντήρηση και η διαχείριση έχει παραχωρηθεί στην Κεντρική Οδό Α.Ε. (όπως και ο Ε65 από Π.Α.Θ.Ε έως Εγνατία).

Έτσι, η διάρκεια της διαδρομής Αθήνα-Ράχες έχει μειωθεί σε περίπου δύο ώρες από 2:45 στο παρελθόν, ενώ η οικονομική και κοινωνική συνεισφορά του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας υπολογίζεται σε 300 εκατ. ευρώ για το σύνολο της περιόδου παραχώρησης.

Χρονοδιάγραμμα

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του έργου, έως τον Μάρτιο του 2017 θα τεθεί σε λειτουργική κυκλοφορία το τμήμα από την Ξυνιάδα έως τα Τρίκαλα (78,67 χλμ.) και η συνδετήρια οδός του ανισόπεδου κόμβου (Α/Κ) Ξυνιάδας έως την υφιστάμενη εθνική οδό, με την κατασκευαστική ολοκλήρωση των τμημάτων αυτών να προβλέπεται ότι θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2017.

Ταυτόχρονα, έως τον Μάρτιο του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ασφάλειας στη σήραγγα Τ2, η προμελέτη οδοποιίας και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το τμήμα από τον Α/Κ Γρεβενών έως τον Α/Κ Εγνατίας.

Τι μέλλει γενέσθαι με το νότιο άκρο του αυτοκινητοδρόμου από τη Λαμία έως την Ξυνιάδα (μήκους 32χλμ.), όπως και με το βόρειο άκρο από τα Τρίκαλα έως την Εγνατία; Σύμφωνα με την αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης, τα δύο αυτά τμήματα είναι «αναβαλλόμενα», δηλαδή θα παραδοθούν με ορίζοντα το 2020.

Υπολογίζεται ότι η ολοκλήρωσή τους θα περιορίσει την απόσταση από τη Λαμία έως την Εγνατία σε συνολικά μιάμιση ώρα.

zougla.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.