Πράξη ανθρωπιάς με πολλαπλά μηνύματα

9 Απριλίου, 2017 16:42 Επιμέλεια: /

a1

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια επί της ουσίας προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Με 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα – από τα 6 λίτρα που διαθέτει -, ο αιμοδότης δίνει ανιδιοτελώς ένα κομμάτι του εαυτού του στην κυριολεξία για να βοηθήσει το σημερινό ή αυριανό πάσχοντα συνάνθρωπό του.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης ο Τομέας Υγείας ΝΟΔΕ Τρικάλων και η ΟΝΝΕΔ Τρικάλων διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία την Μεγάλη Τρίτη τις  ώρες 09:00-13:00 στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων στο τμήμα αιμοδοσίας.

Οι δυο πολιτικοί φορείς προσκαλούν το σύνολο των πολιτών ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων να στηρίξουν την εθελοντική αιμοδοσία και να προσφέρουν 10 λεπτά από τον χρόνο τους, προκειμένου να συγκεντρωθεί αίμα, το οποίο θα διατεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, ως μια μικρή συμβολή στο τεράστιο έργο τους.

Από την πλευρά του ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΟΔΕ κ. Ηλίας Τσιαούσης, εμπνευστής της ιδέας, μίλησε για την αναγκαιότητα της συστηματικής προσφοράς αίματος από τους πολίτες, που θα βοηθήσει ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Για την ιστορία αξίζει να υπογραμμιστεί εδώ ότι το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί Τράπεζα Αίματος της ΝΟΔΕ στο γενικό νοσοκομείο Τρικάλων συμβάλλοντας στην συγκέντρωση αίματος και στη χρησιμοποίηση του όταν αυτό απαιτηθεί και κριθεί αναγκαίο.

Ο κ. Τσιαούσης δεν παρέλειψε να σταθεί και στις μελλοντικές δράσεις που θα αναπτύξει ο Τομέας Υγείας της ΝΟΔΕ για την ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας και πρόληψης των πολιτών με πρωτοβουλίες, όπως μαθήματα Α΄ Βοηθειών και ομιλίες και εξετάσεις για την οστεοπόρωση και το ζαχαρώδη διαβήτη.

krinitrikalon.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.