Πράσινη κιβωτός

7 Σεπτεμβρίου, 2015 07:50 Επιμέλεια: /

topika proionta (10)

Μια από τις ενδιαφέρουσες συναντήσεις που αφορά τους παραδοσιακές  καλλιέργειες    και   σπόρους πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο χώρο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Αγιάς που βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μέτρων στον Κίσσαβο .

Από την περιοχή μας την ενδιαφέρουσα αυτή σύναξη παρακολούθησαν ο πρώην δήμαρχος Βασιλικής Βάιος Ζιάκας και ο γεωπόνος  , υπάλληλος του Α.Σ. «ΜΕΤΕΩΡΑ»  Ευθύμιος Γκαντέλας   , ανταλλάσσοντας όχι μόνο παραδοσιακούς σπόρους αλλά και χρήσιμες εμπειρίες για την οργάνωση και  παραδοσιακή καλλιέργεια που οδηγεί , αν στηριχθεί και αναπτυχθεί σωστά από την πολιτεία , σε παραγωγική – οικονομική  αυτονομία και απεξάρτηση από τους γεννητικός τροποποιημένους σπόρους που έχουν κατακλίσει την αγορά σπόρων .

Σίγουρα δεν είναι αυτή η αποστολή ενός μοναστηριού αλλά αναμφίβολα αποτελεί μιας μορφής αντίσταση και απεξάρτηση  από την οικονομική παγκοσμιοποίηση  που ξεκινά από τους σπόρους καθώς  είμαστε αναγκασμένοι να  αγοράζουμε  κάθε χρόνο δεδομένου ότι δεν γεννάνε δεύτερη χρονιά !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.