Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη με τον κ. Δημήτρη Καραθάνο, συντονιστή εκπαιδευτικού έργου του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας

admin
admin
15 Μαΐου 2020, 07:40

Με μεγάλη συμμετοχή και σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη με τον κ. Δημήτρη Καραθάνο το απόγευμα της Πέμπτης 14 Μαΐου 2020 σχετικά με την επίδραση της πανδημίας στη ψυχολογία των παιδιών και τον ρόλο των γονέων. Ο κ. Καραθάνος είναι συντονιστής εκπαιδευτικού έργου του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας και υπηρετεί με μεγάλη υπευθυνότητα και αγάπη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Μέσω ενός παραλληλισμού μιας πραγματικής ιστορίας, όπως είναι ο κίνδυνος του Κορονωιού και μιας φανταστικής, όπως είναι το παραμύθι με τα τρία γουρουνάκια, ο κ. Καραθάνος προσπάθησε να επικοινωνήσει σκέψεις, απόψεις και ιδέες σχετικά με τους κινδύνους που καραδοκούν στη ζωή των μικρών και έφηβων παιδιών.Είναι υποχρέωση όλων, κυρίως των γονέων και των εκπαιδευτικών, να διδάξουν στα παιδιά να σκέφτονται, να εκφράζουν σκέψεις και συναισθήματα και να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους, οδηγώντας τα σταδιακά στην ανεξαρτησία και την αυτονομία. Η περίοδος του υποχρεωτικού εγκλεισμού, αλλά και το μετέπειτα χρονικό διάστημα, είναι μια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες, να οικοδομήσουμε αληθινές ανθρώπινες σχέσεις, να επενδύσουμε στην οικογένεια και να διδάξουμε στα παιδιά τους κινδύνους και πώς να τους αντιμετωπίζουν. Η ευτυχία, η δημιουργικότητα και η αγάπη είναι οι βάσεις πάνω στις οποίες θα στηριχτούμε για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Καραθάνο για αυτή την εποικοδομητική διαδικτυακή συνάντηση. Ευχόμαστε σύντομα να έχουμε τη χαρά να τον ακούσουμε και δια ζώσης.

 

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

 

 

 

 

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .