Πραγματοποιήθηκε στην Καλαμπάκα – Ιστορική – πολιτική εκδήλωση για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας από το ΚΚΕ

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
8 Ιουνίου 2017, 20:42

Η Κομματική Οργανώση του ΚΚΕ στο δήμο Καλαμπάκας διοργάνωσε ιστορικοπολιτική εκδήλωση , με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Η εκδήλωση ήταν μέρος της συνολικότερης δραστηριότητας μπροστά στην συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ και πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΑΠΗ (δίπλα στο ΚΤΕΛ)
Στην εκδήλωση :

● Προβλήθηκε ιστορικό ντοκιμαντέρ με φωτογραφικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα για το ΔΣΕ. Μεγάλο τμήμα του ντοκιμαντέρ προέρχεται από φωτογραφικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που για πρώτη βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το ντοκιμαντέρ έγινε πράξη μετά από πολύμηνη και κοπιαστική προσπάθεια ομάδας σκηνοθετών, αξιοποιώντας σπάνιο ιστορικό υλικό από το αρχείο του Κόμματος. Η ταινία πιάνει το νήμα από τις μέρες της Απελευθέρωσης, τον ηρωικό Δεκέμβρη, την απαράδεκτη Συμφωνία της Βάρκιζας, την τρομοκρατία και τις αποφάσεις του ΚΚΕ. Τα πλάνα δένουν τη δράση του ΕΛΑΣ με το κίνημα στις πόλεις, την Ελεύθερη Ελλάδα, την απαράγραπτη προσφορά του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν έλυσε έγκαιρα το πρόβλημα της εξουσίας.
Μελετάται η οικονομική κατάσταση της εποχής, οι επιδιώξεις της άρχουσας τάξης και των ξένων συμμάχων της, καθώς οι θεωρητικές επεξεργασίες του ΚΚΕ εκείνη την περίοδο.

● Έγινε παρουσίαση του ιστορικού-φωτογραφικού Λευκώματος εκδόσεως της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ : «Στιγμές από την ιστορία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη Θεσσαλία», 70 χρόνια από την ίδρυση.
Η παρουσίαση έγινε από το Σωτήρη Σωτηρόπουλο, Γραμματέα της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.

kke ekdilosi ioyn 2017 (10) kke ekdilosi ioyn 2017 (11) kke ekdilosi ioyn 2017 (9) kke ekdilosi ioyn 2017 (8) kke ekdilosi ioyn 2017 (7) kke ekdilosi ioyn 2017 (6) kke ekdilosi ioyn 2017 (5) kke ekdilosi ioyn 2017 (4) kke ekdilosi ioyn 2017 (3) kke ekdilosi ioyn 2017 (2) kke ekdilosi ioyn 2017 (1)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .