Πραγματοποιήθηκε στην Καλαμπάκα-Δράση συλλογής ανακύκλωσης παλιών ηλεκτρικών συσκευών

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
23 Μαΐου 2015, 12:56

Στο πλαίσιο του έργου LIFE INFOCYCLE πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 23 Μαΐου,  δράση στην πλατεία Πλατάνου της Καλαμπάκας με σκοπό να προωθήσει την ορθή διαχείριση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών.

Οι πολίτες της Καλαμπάκας είχαν την ευκαιρία να μάθουν γιατί και πώς να διαχειρίζονται με ορθό περιβαλλοντικά τρόπο τις παλιές συσκευές τους και να γνωρίσουν από κοντά πώς γίνεται η επεξεργασία των αποβλήτων ηλεκτρικών συσκευών. Στην πλατεία υπήρχε  ειδικά διαμορφωμένο trailer, το εσωτερικό του οποίου αναπαριστούσε  πραγματικό χώρο σε μονάδα επεξεργασίας. Υπήρχε  ειδικός πάγκος εργασίας με όλο τον απαραίτητο για την απορρύπανση οθονών τηλεόρασης και υπολογιστή εξοπλισμό, ενώ εκπρόσωπος της Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ έδειχνε  τη διαδικασία.

Οι πολίτες που θα παρευρέθησαν  στη δράση είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στην κλήρωση για δύο ποδήλατα, απαντώντας σε τρεις απλές ερωτήσεις. Επίσης, δόθηκε  στους πολίτες η δυνατότητα για επί τόπου συγκέντρωση συσκευών, καθώς στην πλατεία υπήρχε  container, όπου θα μπορούσαν να πάνε  τις παλιές τους συσκευές.

Στη δράση πρωταγωνιστούσε  ο ήρωας της καμπάνιας, ο «τηλεορασούλης», ο οποίος προέτρεπε  τους πολίτες να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στις χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές τους.

Τι είναι το Infocycle

Το διετές έργο INFOCYCLE ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+, του χρηματοδοτικού μέσου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως συντονιστής δικαιούχος το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΗΗΕ Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και ως συνδικαιούχοι οι Terra Nova ΕΠΕ Περιβαλλοντική – Τεχνική – Συμβουλευτική και η εταιρεία παραγωγής ΧΥΖ.

Το INFOCYCLE αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος της μη περιβαλλοντικά ορθής διαχείρισης των ΑΗΗΕ από τα εμπλεκόμενα μέρη, μέσω της ενημέρωσής τους για τις βλαπτικές επιπτώσεις από αυτήν, αλλά και της εκπαίδευσής τους για την ορθή διαχείριση των ΑΗΗΕ σε 15 πόλεις στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Ηπείρου.

Στον χώρο παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος κος Τσιαντόυλας , η Δημοτική Σύμβουλος κα Κουκουράβα , ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κος Σινάνης κ.α.

DSC_2974_DCE DSC_2975_DCE DSC_2984_DCE DSC_2981_DCE DSC_2985_DCE DSC_2978_DCE DSC_2980_DCE DSC_2987_DCE DSC_2986_DCE

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .