Πραγματοποιήθηκε στη Καλαμπάκα η συναυλία με τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
13 Ιανουαρίου 2018, 20:35

Η Μουσική Σχολή Δήμου Καλαμπάκας  με αφορμή τις εκδηλώσεις «Ανάμεσα σε νότες» φιλοξένησε σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων και το Κουιντέτο της Δ.Φ.Τ

Επισφραγίζοντας έναν από τους σκοπούς του προγράμματος αυτού που είναι η ανταλλαγή μουσικών αναζητήσεων και η φιλοξενία καταξιωμένων μουσικών σχημάτων ,  τόσο το νεοσύστατο Μικτό Κουντέτο Πνευστών , όσο και η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων με την πολυετή πείρα της  χάρισαν σε όσους παρευρέθηκαν μια μοναδική συναυλία .

Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1886, λίγο μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους. Η επίσημη όμως ίδρυσή της, βάση γραπτών αναφορών στον τοπικό τύπο της εποχής, έγινε στις αρχές του 1902 με την ονομασία «Φιλαρμονική Εταιρεία Τρικάλων». Σήμερα αποτελεί τομέα του Τμήματος Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων.

Το Μικτό Κουιντέτο Πνευστών συστάθηκε το 2015 και κατέληξε στη σημερινή του μορφή το φθινόπωρο του 2016. Η πρώτη του δημόσια εμφάνιση έγινε την 31η Ιανουαρίου 2017. Το ρεπερτόριό του αποτελείται από έντεχνες, λαϊκές και κινηματογραφικές συνθέσεις Ελλήνων και Ξένων συνθετών. Αποτελεί μουσικό σχήμα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων του τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .