Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της ομάδας γυναικών Καλαμπάκας για τα 40 χρόνια της Ο.Γ.Ε.

admin
admin
30 Ιουνίου 2016, 20:27

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα  στο ΚΑΠΗ Καλαμπάκας , σύσκεψη της ομάδας γυναικών Καλαμπάκας για τα 40 χρόνια της Ο.Γ.Ε..

Κεντρικό  θέμα:« Πρόσφυγες – Μετανάστες» Χωρίς τέλος η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα!

Η ομιλία:

Από την πρώτη στιγμή ίδρυσης της ΟΓΕ, αναδείχτηκε η ξεχωριστή φυσιογνωμία της. Είμαστε μια ριζοσπαστική γυναικεία οργάνωση, που ασχολούμαστε με όλες τις πλευρές που αφορούν τη γυναικεία ανισοτιμία. Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και συγκρουστήκαμε με όλους αυτούς τους φραγμούς που συναντούσε η γυναίκα, από το νέο κορίτσι μέχρι την ηλικιωμένη.

Η Ο. Γ. Ε. θεωρεί ότι οι γυναικείες ανισοτιμίες και διακρίσεις δεν είναι μόνο πρόβλημα νομικό. Δεν αντιμετωπίζεται η ρίζα του αν αλλάζει η συμπεριφορά των ανδρών απέναντι στις γυναίκες, όπως λένε οι φεμινιστικές θεωρίες, χωρίς να υποτιμάμε ότι προβλήματα νοοτροπίας στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων υπάρχουν.

Όμως, οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών έχουν τη ρίζα τους χιλιάδες αιώνες πίσω.

Όταν η εκμετάλλευση των δούλων από τους δουλοκτήτες συνοδεύτηκε με την υποταγή του γυναικείου φύλου στο ανδρικό. Από εκείνη την εποχή μέχρι τη σύγχρονη κοινωνία, οι γυναικείες ανισοτιμίες επιβιώνουν, με διαφορετικό κάθε φορά περιεχόμενο. Η καθημερινή ζωή, η ζωή – λάστιχο της καθεμιάς μας που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, αλλά και εκατομμύρια άλλων γυναικών, το επιβεβαιώνει..

Η Ο..Γ.Ε. διαμορφώνει αγωνιστικές διεκδικήσεις για κάθε ζήτημα που αφορά τη γυναίκα, την οικογένειά της. Οι επεξεργασμένες θέσεις της απαντούν στα πρόσθετα εμπόδια που συναντά η γυναίκα στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική ζωή, στις κοινωνικές σχέσεις. Αλλά και αναδεικνύουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών λόγω του ρόλου της στην αναπαραγωγική διαδικασία»,

Γνωρίζουμε ότι η συμμετοχή της γυναίκας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τις άλλες πρωτοβουλίες όχι μόνο της ΟΓΕ, αλλά συνολικά του εργατικού – λαϊκού κινήματος, δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε στις γυναίκες του λαού που δεν έχουμε συναντηθεί ακόμα ή που διστάζουν. Για την οργάνωση αυτών των γυναικών στο εργατικό, λαϊκό κίνημα νοιαζόμαστε. Για να αυξηθεί το ποσοστό των γυναικών που συνδικαλίζονται, που εκλέγονται από τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στα ΔΣ των εργατικών σωματείων, των ενώσεων αυτοαπασχολούμενων, των Αγροτικών Συλλόγων, των φοιτητών για την αγωνιστική τους στάση και δράση.

Ουσιαστικά τους απασχολεί η συμμετοχή της γυναίκας της αστικής τάξης στα ΔΣ των επιχειρηματικών ομίλων ΑΕ, στην κυβέρνηση, στη Βουλή, στις Περιφερειακές και Δημοτικές Διοικήσεις. Δηλαδή στους θεσμούς που υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική. Τα συμφέροντα των γυναικών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, δε συναντιούνται πουθενά με τα συμφέροντα που εκπροσωπούν οι γυναίκες στα Κέντρα Αήψης Αποφάσεων.

Είναι ώρα να σκεφτούμε: Θα συνεχίσουμε να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε άλλους, στην αλλαγή της κυβέρνησης ή θα πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας;

Σ’αυτή την κατεύθυνση η ίδρυση και λειτουργία της Ομάδας Γυναικών Καλαμπάκας που συμπλήρωσε ένα χρόνο και βαδίζουμε στον δεύτερο. Η δράση μας σ’αυτά τα πρώτα βήματα είναι ότι κόντρα στην απογοήτευση, να ακολουθήσουμε το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης, της συλλογικότητας, βρεθήκαμε και θα βρεθούμε με πιο πολλές γυναίκες της περιοχής μας, νέες, εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, γυναίκες της λαϊκής οικογένειας. Στα 40 χρόνια της Ομοσπονδίας μας της ΟΓΕ όπου είμαστε μέλος της, δράσης, σε αυτή τη μεγάλη αγκαλιά συναγωνιστών και συναγωνιστριών αποκτάμε αντοχή απέναντι στις καθημερινές οικονομικές, οικογενειακές, ατομικές δυσκολίες, για να σταθούμε στα πόδια μας.

«Ό,τι κατακτήθηκε δεν είναι αυτονόητο… Αλλά κι ό,τι χάθηκε δεν χάθηκε για πάντα. Χρειάζεται μαζικός και συλλογικός αγώνας»

Η Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας μέλος της ΟΓΕ, μαζί με τους Συλλόγους της, δηλώνουμε «παρών» στους ελπιδοφόρους αγώνες του σήμερα

φωτογραφία αρχείου

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .