Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Βασιλική-Εκδήλωση μνήμης για τους 23 εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
24 Σεπτεμβρίου 2017, 12:55

Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή  στη Βασιλική , προκειμένου να τιμηθούν οι 23 Βασιλικιώτες που στις 24 Σεπτεμβρίου 1944 εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην περιοχή «προφήτης Ηλίας» Καλαμπάκας κατά τρόπο που συνιστά έγκλημα πολέμου και ασέβεια στην αξία της ζωής και του ανθρώπου αφού πριν την εκτέλεση ανάγκασαν , με την απειλή των όπλων , τους κρατούμενους να ανοίξουν ομαδικό τάφο .
Μετά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε   στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όλοι υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου , τοποτηρητή της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων , οι κάτοικοι του χωριού  εν πομπή , μετέβησαν στην πλατεία «Kλαθμώνος» , όπου στο μνημείο είναι γραμμένα τα ονόματα των 23 εκτελεσθέντων Βασιλικιωτών , προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη τους και την θυσιαστική προσφορά τους προς την πατρίδα .
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10.30  με επιμνημόσυνη Δέηση που τέλεσε ο Μητροπολίτης  Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος , εκφώνηση του χρονικού της ημέρας από τη Φιλόλογο κ. Κα Ελπίδα Υφαντή , σύντομες ομιλίες από τους κκ. Αναγνωστόπουλο , Δρούγκα  και Κολώνα , προσκλητήριο εκτελεσθέντων , χαιρετισμός Επισήμων , απαγγελία ποιημάτων , κατάθεση Στεφάνων , ενός λεπτού σιγή , Εθνικός  Ύμνος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .