Πραγματοποιήθηκε πριν λίγο η Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
8 Οκτωβρίου 2016, 10:56

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 10:00 το πρωί στα Γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμπάκας , η ετήσια Γενική Συνέλευση

των μελών .

τα θέματα που απασχόλησαν την Συνέλευση αφορούσαν την έγκριση Ισολογισμού-Απολογισμού , πόρισμα Ορκωτών , προγραμματισμό για την νέα χρονιά.

Θέματα:

Θέμα 1ο : Ανακοίνωση έκθεσης πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου για την χρήση 2015 (1-1-2015 έως 31-12-2015) και έγκριση αυτών.

Θέμα 2ο : Aνακοίνωση  πορίσματος ελέγχου ορκωτών ελεγκτών για την χρήση 2015.

Θέμα 3ο : Έγκριση Ισολογισμού, Αποτελεσμάτων χρήσης και Διάθεση αυτών για την χρήση 2015 (περίοδος 1-1-2015 εώς 31-12-2015) καθώς και απαλλαγή ευθυνών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών.

Θέμα 4ο   :  Ορισμός ελεγκτών για την επόμενη Οικονομική χρήση.

Θέμα 5ο :  Έγκριση προγράμματος δράσης της νέας περιόδου.

Θέμα 6ο : Έγκριση προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων έτους 2016.

Θέμα 7ο : Τροποποίηση καταστατικού και προσαρμογή στις διατάξεις του Ν.4384/2016.

Θέμα 8ο: Αγορά και εκποίηση ακινήτων του Συνεταιρισμού.

Θέμα 9ο: Ύψος αποζημίωσης εξόδων παράστασης των μελών Δ.Σ. και Ε.Σ.

Θέμα 10ο:Έγκριση εξόδων παράστασης των μελών του Δ.Σ. και Ε.Σ.του 2015.

Θέμα 11ο: Επικύρωση των οριζόμενων από το Δ.Σ. μελών του Δ.Σ.

Θέμα 12ο : Διάφορα θέματα.

Στην κατατοπιστική ομιλία του ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημήτρης Κόττης ανέφερε:

<< Κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια ευχόμαστε η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη αλλά δυστυχώς κάθε χρόνο και χειρότερα.
Ο κλάδος μας,  αγρότες και κτηνοτρόφοι πέρα από την γενικότερη δυσμενή οικονομική κατάσταση που επηρεάζει τα νοικοκυριά μας, έχουμε πληγεί κυρίως  από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα εφόδια και τις ζωοτροφές, από την  αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την αύξηση της φορολογίας και άλλα πολλά.

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων τα τελευταία χρόνια παραμένουν εξευτελιστικές. Το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνεται με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν και κάθε χρόνο να βυθίζονται όλο και περισσότερο στην απόγνωση .  Απευθύνομαι στην Πολιτεία  και στέλνω μήνυμα αγωνίας. Δεν πάει άλλο.

Έχει καταρρεύσει ο αγροτικός τομέας. Για ποια αγροτική ανάπτυξη μιλάει ο υπουργός όταν η αγροτική παραγωγή κάθε μέρα συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο και ο αγροτικός κόσμος οδηγείται στην εξόντωση του;

Έρχομαι στα θέματα του Συνεταιρισμού μας.

Ο Α.Σ. Καλαμπάκας «ΜΕΤΕΩΡΑ» είναι από τους λίγους Συνεταιρισμούς που παραμένουν όρθιοι. Και είναι άθλος συνάδελφοι που καταφέρουμε και είμαστε ζωντανοί μέσα σ΄αυτή την λαίλαπα της κρίσης που πλήττει όλους μας. Τα  πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Και δυσκολεύουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο.  Πάντως εμείς τόσο οι Διοίκηση, όσο και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε  μεγάλη προσπάθεια ώστε ο συν/σμός  να συνεχίσει να υπηρετεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής παρά τις τεράστιες δυσκολίες.

–         Στην χρήση 2015 συγκεντρώσαμε περίπου 4000 τον αραβοσίτου, 1800 τον σιτηρών και παράχθηκαν από το ζωοτροφάδικο περίπου 1800 τον φύραμα.

–         Προχωρήσαμε σε σποροπαραγωγή με πιστοποίηση σπόρων σκληρού σίτου και σε συνεργασία με παραγωγούς είμαστε σε θέση να διαθέτουμε πολλή καλής ποιότητας σπόρους και βέβαια σε πολλή καλύτερη τιμή πώλησης σε σχέση με την αγορά.

–         Αγοράσαμε ένα φορτηγό αυτοκίνητο  και εξυπηρετούμε τα μέλη και τους πελάτες μας.

–         Επισκευάσαμε το κτήριο που στεγάζονταν τα παλιά γραφεία γιατί κινδύνευε να πέσει , αναδείξαμε την πέτρινη κατασκευή του και στόχος μας είναι να το αξιοποιήσουμε.
Νοικιάσαμε τον πάνω όροφο ως ενοικιαζόμενα δωμάτια για 8 χρόνια. Προχωρήσαμε στην ενοικίαση γιατί ένα σημαντικό κόστος της επισκευής του κτιρίου το ανέλαβε η ενοικιάστρια.

–         Μέσα στο 2015 παρά την κρίση ξεκινήσαμε την κατασκευή νέου ζωοτροφάδικου, πλέον έχει ολοκληρωθεί και περιμένουμε την ΔΕΗ να μας δώσει την επαύξηση ισχύος της παροχής ρεύματος για να ξεκινήσει  η λειτουργία του.

–         Παραμένει στόχος η ίδρυση και λειτουργία τυροκομείου.
Είχαμε ζητήσει πέρυσι και εγκρίθηκε από την Συνέλευση η αγορά αγροτεμαχίου από την  κτηματική υπηρεσία όμως δεν πήραμε καμιά απάντηση. Θα περιμένουμε και θα συνεχίσουμε την έρευνα για άλλο χώρο που θα στεγάσει το τυροκομείο

 

–         Επίσης  έχουμε ως θέμα την εκποίηση μη παραγωγικών ακινήτων του Συνεταιρισμού. Και προτείνουμε να εκποιηθούν εφ’ όσον μας δώσουν καλή τιμή τα ψυγεία και οι αποθήκες Αγιοφύλου και Ασπροκκλησιάς  προκειμένου τα χρήματα αυτά  να αποπληρώσουν δάνεια και να μειωθούν τα ετήσια τοκοχρεωλύσια.

–         Σχεδιάζουμε την παραγωγή – πιστοποιημένων  βιολογικών ζωοτροφών σε συνάρτηση με την ένταξη περισσότερων μελών στα βιολογικά.

–         Η ίδρυση ομάδων παραγωγών όπως την αποφασίσαμε ισχύει.  Απλά, περιμένουμε την έγκριση του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που καθυστερεί δύο χρόνια τώρα.

 

Συνάδελφοι.

Πρέπει να  είστε σίγουροι ότι κάνουμε το παν ώστε να λειτουργεί ο Συνεταιρισμός  και να στηρίζει τα μέλη του και την οικονομία της περιοχής Καλαμπάκας.

Να συνεχίσετε να δείχνετε εμπιστοσύνη και μέσα στην επόμενη χρονιά θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε πολιτική διαφοροποίησης στα μέλη του συν/σμού και πιο ευνοϊκή μεταχείριση γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία του συνεταιρίζεσθαι .

Τέλος, θέλω να σας υπενθυμίσω και να τονίσω τις αλλαγές με τον νέο νόμο που θα αποτυπωθούν και στο καταστατικό.

1.     Πρέπει τα μέλη να παραδίδουν το 80% της παραγωγής τους στο Συνεταιρισμό για προϊόντα που εμπορεύεται η αναλώνει ο συνεταιρισμός.

2.     Πρέπει να προμηθεύονται το 80% των εφοδίων η ζωοτροφών που χρειάζονται για την εκμετάλλευσή τους η για την οικιακή τους οικονομία και να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες που παρέχονται από τον συν/σμό.

3.     Τα μέλη μέχρι 31/12/ κάθε έτους πρέπει να εξοφλούν τις οφειλές τους ώστε  να μην έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αν υπάρχουν  ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένοι και δεν  μπορούν να συμμετέχουν στην συνέλευση η σε εκλογές.

Αυτό πέρα από καταστατική υποχρέωση είναι θέμα ουσίας γιατί έτσι ο συνεταιρισμός θα γίνει πιο ισχυρός, θα μπορεί να στηριχθεί στα μέλη του και τότε τα μέλη θα έχουν μεγαλύτερες απολαβές.

Κλείνω εδώ και πάλι να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και την καλή συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια και σας διαβεβαιώ ότι ο Συνεταιρισμός θα παραμένει το στήριγμα σας >>.

agrotikos-syneterismos-okt-2016-gen-sin-8 agrotikos-syneterismos-okt-2016-gen-sin-7 agrotikos-syneterismos-okt-2016-gen-sin-6 agrotikos-syneterismos-okt-2016-gen-sin-5 agrotikos-syneterismos-okt-2016-gen-sin-3 agrotikos-syneterismos-okt-2016-gen-sin-2 agrotikos-syneterismos-okt-2016-gen-sin-1

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .