Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Ελασσόνα παρουσία Καλαμπακιωτών – Ημερίδα της ΠΕΔ με θέμα: «Κτηνοτροφία και Δυνατότητες βελτίωσης των προϊόντων της»

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
23 Ιανουαρίου 2018, 12:27

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στην Ελασσόνα η ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας με τίτλο: «Κτηνοτροφία και Δυνατότητες βελτίωσης των προϊόντων της».

Την ημερίδα παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. καθώς και κτηνοτρόφοι και μη, της περιοχής, δείχνοντας το ενδιαφέρον τους, συμμετέχοντας στο διάλογο.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν και Καλαμπακιώτες και δη ο Δημήτρης Σακελλαρίου όπου είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ , ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Καλαμπάκας Δημήτριος Κόττης και ο Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Χασίων Λευτέρης Τσιάρας.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στην ημερίδα ήταν  τα κάτωθι:
Οι τοπικές φυλές προβάτων και αιγών ως στοιχείο των παραγωγικών συστημάτων : Επιλογή και Γενετική βελτίωση Εισηγητής : Λίγδα Χριστίνα αναπληρώτρια Ερευνήτρια Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ( ΕΛΓΟ Δήμητρα )
Πρόγραμμα αναχλόασης βοσκοτόπων : Αποτελέσματα – συνεργασίες Ερευνητικών Ιδρυμάτων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Εισηγητής: Γάκη Δήμητρα ΕΔΙΠ – Γεωπόνος , Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Τα οικονομικά της Αιγοπροβατοτροφείας και η σημασία της διατροφής στην οικονομική βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών της Εισηγητής: Τσιμπούκας Κωνσταντίνος Καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Πιστοποιημένα Προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. Εισηγητής: Γούλας Παναγιώτης Πρώην Πρόεδρος Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας
Νέες μορφές συνεργασίας και καινοτομικά εργαλεία για την αύξηση της αξίας των κτηνοτροφικών προϊόντων Εισηγητής: Γούσιος Δημήτριος Καθηγητής Ανάπτυξης και Χωροταξίας Αγροτικού Χώρου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Παρέμβαση έκανε ο ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος κος Ανυφαντάκης Εμμανουήλ και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας κος Παλάσκας Νικόλαος.

Την προηγούμενη ημέρα ( Παρασκευή)  πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. και εκτός των άλλων θεμάτων της ημερησίας διάταξης, το βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι Ενεργειακές Κοινότητες όπου ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δήμαρχος Δήμου Μουζακίου Κωτσός Γεώργιος, εισηγήθηκε το θέμα επισημαίνοντας πως αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους Δήμους, διότι δίνει τη δυνατότητα ώστε να παραχθεί καθαρή ενέργεια μέσα από ανανεώσιμες πρώτες ύλες.

Η επόμενη συνεδρίαση της ΠΕΔ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Καλαμπάκα.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .