Πραγματοποιήθηκε Μνημόσυνο για τον Mακαριστο Επίσκοπο Ρεντίνης

admin
admin
6 Ιουνίου 2016, 08:40

Με την  παρέλευση 40 ημερών από την κοίμηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρεντίνης κυρού  ΣΕΡΑΦΕΙΜ η Ιερά Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων θέλοντας να τιμήσει τον εκλιπόντα Ιεράρχη , πραγματοποίησε  Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στον Ι. Ναό  Οσίων Μετεωριτών  Πατέρων Αρχιερατική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ  και τέλεσε το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιεράρχου.

Ο μακαριστός Επίσκοπος Ρεντίνης κυρός ΣΕΡΑΦΕΙΜ  υπήρξε πνευματικό τέκνο του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου κκ. Σεραφείμ  από τον οποίο εκάρη μοναχός στην Ι. Μονή Βαρλαάμ και έλαβε τους  δύο Βαθμούς της Ιεροσύνης, ΔΙΑΚΌΝΟΥ & ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ καθώς και το οφίκιον του ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΟΣ της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Επί 16 χρόνια  (1993-2009) εργάσθηκε φιλοπόνως στην Ι. Μητρόπολή μας περιερχόμενος σχεδόν όλες τις Ενορίες  της πόλεως και της Επαρχίας Καλαμπάκας ως Λειτουργός, Ιεροκήρυξ και Πνευματικός.

Ο   ευσεβής  λαός της επαρχίας προσήλθε  στον Ι. Ναό  των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων να συμμετείχε στο Ι. Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού  Επισκόπου Ρεντίνης κυρού ΣΕΡΑΦΕΙΜ ( Καλογεροπούλου).

Σύντομο βιογραφικό

Ο μακαριστός Επίσκοπος Ρεντίνης κυρός ΣΕΡΑΦΕΙΜ γεννήθηκε στις 2/12/1945 στην Καρδίτσα, ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτος της Νομικής Σχολή του από το ίδιο Εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Εργάσθηκε ως εκπαιδευτικός (Θεολόγος καθηγητής) σε Γυμνάσια και Λύκεια του ν. Καρδίτσας αλλά και της Γερμανίας.

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και υπηρέτησε ως Ιεροκήρυξ και Πνευματικός της αυτής Μητροπόλεως.

Την 1η Μαΐου 2009 διορίστηκε Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, στις 14 Οκτωβρίου του ίδιου έτους εξελέγη Επίσκοπος Ρεντίνης και στις 24 Οκτωβρίου χειροτονήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .