Πραγματοποιήθηκε ημερίδα στην Καλαμπάκα – «Ανάδειξη Ορεινών και ημιορεινών Περιοχών Τρικάλων, Κόζιακας – Περτούλι»

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
1 Δεκεμβρίου 2016, 19:50

Στην  κατάμεστη από άτομα όλων των ηλικιών αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» πραγματοποιήθηκε  σήμερα 1/12/ και ώρα 7 η παρουσίαση του βιβλίου-Λευκώματος με τίτλο «Ασπροπόταμος-Κόζιακας» που επιμελήθηκε η «Πράσινη Κιβωτός»συμμετέχοντας έτσι στην υλοποίηση του τοπικού προγράμματος LEADER  της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ με θέμα «Ανάδειξη ορεινών ημιορεινών περιοχών Τρικάλων, Κόζιακας-Περτούλι»

Κατά την έναρξη της ημερίδας απηύθυναν χαιρετισμούς ο Αντιπεριφερειάρχης  Τρικάλων κ Μιχαλάκης , η Αντιδήμαρχος πολιτισμού κ Σοφία Δρούγκα,και ο κ Σκριάπας πρόεδρος του δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας.

Η κ Μίνα Καλκάνη κατόπιν, μέλος του ΔΣ της Πράσινης Κιβωτού στην εισαγωγική της ομιλία αναφέρθηκε στα σημεία ενδιαφέροντος της περιήγησης τής συγγραφικής ομάδας τονίζοντας την ιδιαίτερη ομορφιά του φυσικού ανάγλυφου,την αξία και ποικιλία των προϊόντων, την πληθώρα των Ιερών χώρων  και τις ανησυχίες του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής για την δυνατότητα η μη  παραμονής τους στον τόπο τους.

Στην συνέχεια η Πρόεδρος της Πράσινης Κιβωτού κ Μηλιώνη Ελένη αφού ανέπτυξε τα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν για  προβληθούν τα σημεία της περιοχής (θρησκευτικά, αρχιτεκτονικά μνημεία ,γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα κλπ),έκανε λόγο για ανάγκη επαναπροσδιορισμού των δυνατοτήτων κάθε περιοχής ώστε να αναδειχτεί και αξιοποιηθεί ο ανεκμετάλευτος φυσικός και πολιτισμικός πλούτος της.

Ο Προεδρεύων της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ κ Βάιος Κουτής μίλησε για την προσφορά της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ στον τόπο από της ιδρύσεώς στης έως σήμερα  αναπτύσσοντας το θέμα «Το LEADER ως μοχλός ανάπτυξης της υπαίθρου»παρουσιάζοντας παράλληλα μερικά από τα έργα που εγκρίθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από την ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ.

Ο κ Βάιος Μαλέκας ταμίας της Πράσινης Κιβωτού ανέλυσε τα σημεία  κλειδιά του έργου και ακολούθως τον λόγο πήρε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Βόλου κ Δημήτριος Γούσιος.

Το θέμα της εισήγησής του «Νέα προσέγγιση στην ανάπτυξη της περιοχής Κόζιακα- Περτουλίου» παρουσίασε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον  και ο κ Καθηγητής  δέχθηκε από  το ακροατήριο  ερωτήσεις και έδωσε  τις απαραίτητες απαντήσεις.

Στο τέλος ο κ Χρήστος Ζορμπάς, γραμματέας της Πράσινης Κιβωτού,έκανε μια προβολή αποσπασμάτων του Βιβλίου-Λευκώματος που εντυπωσίασαν με το πλούσιο και καλαίσθητο φωτογραφικό υλικό .

Τόσο η κ Καλκάνη όσο και ο κ Ζορμπάς ευχαρίστησαν όσους βοήθησαν για να ολοκληρωθεί η σύνθεση και επιμέλεια του έργου αλλά και η οργάνωση της εκδήλωσης.

Στους παρευρισκόμενους  διετέθη δωρεάν το Βιβλίο –Άλμπουμ από την «Πράσινη Κιβωτό».

 

prasini-kibotos-koziakas-15 prasini-kibotos-koziakas-22 prasini-kibotos-koziakas-21 prasini-kibotos-koziakas-20 prasini-kibotos-koziakas-14 prasini-kibotos-koziakas-16 prasini-kibotos-koziakas-13 prasini-kibotos-koziakas-12 prasini-kibotos-koziakas-11 prasini-kibotos-koziakas-10 prasini-kibotos-koziakas-8 prasini-kibotos-koziakas-7 prasini-kibotos-koziakas-6 prasini-kibotos-koziakas-5 prasini-kibotos-koziakas-4 prasini-kibotos-koziakas-3 prasini-kibotos-koziakas-2 prasini-kibotos-koziakas-1

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .