Πραγματοποιήθηκε η συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων στη Καλαμπάκα

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
21 Φεβρουαρίου 2016, 19:51

Στα πλαίσια του Κύκλου Συναυλιών της Β΄ Περιόδου Λειτουργίας της η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων πραγματοποίησε συναυλία σήμερα το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμπάκας.

Η συναυλία περιελάμβανε έργα, Σούμπερτ, Σμέτανα, Μπάρτοκ, Γκλούκ, Τζένκινς, Γουντχάουζ κ.αλ. και ε ικανοποίησε όλες τις κλασικές μουσικές προτιμήσεις.

Την ΣΟΝ, η οποία αποτελείται από 35 περίπου μέλη, θα διέυθυνε ο μαέστρος και δάσκαλος της Δημήτρης Κτιστάκης

Η συναυλία ήταν μια συνδιοργάνωση του Δήμου Καλαμπάκας και του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Τρικάλων

Λίγα λόγια

H ΣΟΝ Ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο (γενέθλιος ημερομηνία 14 Φεβ 2014) σαν μια κοινή προσπάθεια του ΣΦΜΤ με τον Δήμο Τρικκαίων, αριθμεί σήμερα 40 περίπου μέλη ηλικίας από 8 έως 24 ετών και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2014 σε περιόδους που εκκινούν τον Σεπτέμβριο και τελειώνουν τον Ιούνιο με επιστέγασμα την μεγάλη συναυλία κλεισίματος της περιόδου. Οι πρόβες – δοκιμές γίνονται στην Δωροθέα Σχολή κάθε εβδομάδα, ημέρα Κυριακή. Δάσκαλος και Διευθυντής της Ορχήστρας είναι ο μαέστρος Δημήτρης Κτιστάκης με βοηθούς τους κορυφαίους της Ορχήστρας.
Ο προγραμματισμός της Β’ Περιόδου λειτουργίας της, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 1-2 θεματικές συναυλίες στην πόλη, 2-3 συναυλίες εκτός πόλης, υλοποίηση του προγράμματος
“ η ΣΟΝ σε Σχολεία και Ιδρύματα”, σεμινάρια εγχόρδων και πνευστών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .