Πραγματοποιήθηκε η συναυλία ηλεκτρονικής – Ηλεκτροακουστικής Μουσικής στη Καλαμπάκα

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
31 Αυγούστου 2017, 23:52

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης η Συναυλία Ηλεκτρονικής – Ηλεκτροακουστικής Μουσικής  του Γιάννη Σπυράκη και του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας μπροστά σε αρκετό κόσμο.

Από πλευράς Δήμου το παρών έδωσε η Αντιδήμαρχος κυρία Δρούγκα.

Αναλυτικά για τη συναυλία – πρόγραμμα:

Γιάννης Σπυράκης River mood

Σύνθεση ηχοτοπίου. Οι αρχικές ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Σαλαμίνα, στο Πήλιο, στη Βάλια Κάλντα και στη Νάουσα. Η σύνθεση βασίζεται σε ένα παραδοσιακό Γαλλικό τραγούδι, του οποίου οι στίχοι σε ελληνική μετάφραση είναι οι παρακάτω

Σ’ ένα δάσος δροσερό στήσαν τα πουλιά χορό λέει τ’αηδόνι απ’ το κλωνί

λα-λα-λα-λα κι όλα τ’ άλλα μια φωνή

Στο έργο φαίνεται η ανησυχία του συνθέτη για την ανθρώπινη επίδραση στο οικοσύστημα του δάσους (συμβολίζεται με τον ενοχλητικό ήχο αυτοκινήτου), ενώ χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές για να αποδοθεί ηχητικά το παραπάνω συναίσθημα. Πρώτη παρουσίαση το 2014 στο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών στην Κέρκυρα.

Sax and Kalimba Sounds

To έργο δημιουργήθηκε από ηχογραφήσεις σαξοφώνου και Kalimba. Διαιρείται σε τέσσερα μέρη καιγια τη δημιουργία του έγινε χρήση εργαλείων αποθορυβοποίησης, φασματικής επεξεργασίας και granular synthesis. Πρώτη εκτέλεση τον Μάιο του 2017 στο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών στην Κέρκυρα.

Αλίκη Φλιούκα Εσοδος- Αιών

Το συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι διακρίνεται σε δύο μέλη, ονομαζόμενα αντιστοίχως Έσοδος και Αιών. Πρόκειται για ένα όραμα, του οποίου το πρώτο μέλος (Έσοδος) περιγράφει το δέος κατά την είσοδο της ψυχής σε μία νέα φασματική κατάσταση, υπέρτερη του ανθρωπίνου αισθητού κόσμου και το δεύτερο (Αιών) την γαλήνη, η οποία πηγάζει από την ύστερη αφομοίωση και παγίωσή της εντός της καινούριας αυτής διάστασης. Η μουσική ατμόσφαιρα χαρακτηρίζεται ως απόκοσμη και ονειρική, διαφαίνοντας το νοερό βάθος του μεταφυσικού και μυστηριακού. Οι μελωδικές γραμμές του εκτελούνται με φυσικότητα μέσω των ήχων της άρπας, του αυλού και του μπάσου, αποπνέοντας αρχέγονη διάθεση, καθώς το βάθος καιη διάχυσή τους στον χώρο, με την προσθήκη του αμυδρού ήχου της καμπάνας, συντελούν στην δημιουργία της ανάλογης συγκινησιακής έντασης.

Γιάννης Σπυράκης Piano and Bells

Το έργο δημιουργήθηκε το 2015 με στόχο να παρουσιαστεί από το Σύνολο Ηλεκτρονικής Μουσικής του σχολείου μας.

Αυτοσχεδιασμός με στοιχεία Ambient μουσικής, για ηλεκτρική κιθάρα, σαξόφωνο, φωνές και live electronics

Αντώνης Τσιούλης Elevated city

Έργο ηλεκτρονικής μουσικής, που βασίζεται σε τεχνικές τοποθέτησης των ήχων στο χώρο καθώς και στη χρήση ρυθμικών – μελωδικών μοτίβων, με έντονη παρουσία arpeggiator.

Broken

Έργο ηλεκτρονικής μουσικής, που αντανακλά το προσωπικό στυλ του δημιουργού του τόσο στην χρήση των ήχων και ρυθμικών στοιχείων, όσο και στον τρόπο ενορχήστρωσής τους.

Απόλλωνας Νακόπουλος Kofuku

Το κομμάτι· χαρακτηρίζεται ως drum step. Ένα πρόσφατο είδος που γνωρίζεται ως η συγχώνευση dubstep και drum &bass, αποτέλεσμα πειραμάτων από ανεξάρτητους παραγωγούς. Αρα, μία σφιχτή παραγωγή που δανίζεται τα υπερβολικά bass και τα αντιχητικά drums της dubstep μουσικής, καθώς και τη μελωδικότητα και τα neuro samples για τα οποία γνωρίζεται η drum & bass. Ένα έργο που δημιουργήθηκε με την αποκλειστική χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και τους ήχους παραγμένσυς από αυτούς.

90 ΒΡΜ

Έργο ηλεκτρονικής μουσικής.

ΣΥΝΟΛΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Γιώργος Παππάς (πλήκτρα – καθηγητής μουσικής)

Ιλαριωνας Καρνέζης (πλήκτρα – μαθητής Γ Γυμνασίου)

Γιώργος Γιώτας (κονσόλα ήχου – φοιτητής)

Χρυσόστομος Καλαμπάκας (προγραμματισμός Η/Υ – φοιτητής)

Βάϊος Κουκουλέτσος (σαξόφωνο, προγραμματισμός Η/Υ – μαθητής Ρ Λυκείου)

Αλίκη Φλιούκα (προγραμματισμός Η/Ύ, φωνή – μαθήτρια Γ’ Λυκείου)

Κωνσταντίνος Παππάς (ηλεκτρική κιθάρα – φοιτητής)

Απόλλωνας Νακόπουλος (προγραμματισμός Η/Υ – μαθητής Β’ Λυκείου)

Αντώνης Τσιούλης (προγραμματισμός Η/Υ, απόφοιτος Μουσικού Σχολείου – εικαστικός)

Γιάννης Σπυράκης (προγραμματισμός Η/Ύ – καθηγητής μουσικής, υπεύθυνος συνόλου ηλεκτρονικής μουσικής)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .