Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Εργατικό κέντρο Καλαμπάκας παρουσία του Δημάρχου Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
1 Μαΐου 2015, 10:52

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Εργατικό κέντρο Καλαμπάκας η συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά. Φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές υπήρχε κόσμος αφού μην ξεχνάμε ότι πεσμένες χρονιές η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας κο Χαλατζάκης , ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Μπουτίνας , ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Δήμου κ. άλλοι.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου κ. Σινάνης τους καλωσόρισε και στη συνέχεια  προχώρησε στην ομιλία του:
<< Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Εμείς οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό & Δημόσιο Τομέα οι νέοι και νέες, οι απόμαχοι της δουλειάς, οι άνεργοι, παίρνουμε μέρος σήμερα Παρασκευή 1-5-2015 στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας και από το χώρο αυτό τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα μνήμης και αγώνα για την Εργατική Τάξη, κορυφαία ταξική γιορτή για όλο τον εργαζόμενο λαό. Στέλνουμε θερμό μήνυμα αλληλεγγύης στην παγκόσμια Εργατική Τάξη και συντασσόμαστε με τους  λαούς που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τις επεμβάσεις και τους πολέμους που προκαλεί.

Απευθύνουμε αγωνιστικό ταξικό χαιρετισμό σε όλους τους εργαζόμενους του κόσμου, για κοινωνική πρόοδο, ειρήνη, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.

Η φετινή πρωτομαγιά 2015 βρίσκει τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες του Κόσμου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμέτωπους με τις πολιτικές της λιτότητας, της συρρίκνωσης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Οι Εργαζόμενοι της Ελλάδας ιδιαίτερα έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια μια βίαιη αναπροσαρμογή των εισοδημάτων τους μέσω της δραστικής μείωσης μισθών, ημερομισθίων και τη μεγάλη αύξηση της φορολογίας. Έχουν δυσκολία πρόσβασης σε μια σειρά κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών  λόγω της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους.

Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ξανακερδίσουμε ό,τι χάσαμε. Για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και  εξαθλίωση. Για ένα κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης  και κοινωνικής δικαιοσύνης.

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά κλείνονται 5 χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κατακρήμνισης δημοκρα­τικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με διαρκείς επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμε­νους, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες.

Το 8ωρο, η μόνιμη και πλήρης εργασία, δικαιώματα για τα οποία η εργατική τάξη πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος έχουν στην πράξη καταργηθεί.

Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων που τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που παλεύει ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό.

Ο αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Απαιτούμε εδώ και τώρα άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων, άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και άμεση επαναφορά του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύ­σεων. Απαιτούμε εδώ και τώρα να μας δώσουν πίσω όλα τα θεσμικά “εργαλεία δουλειάς” που είχαμε στα χέρια μας εργαζόμενοι και συνδικάτα, με τα οποία προστατεύαμε τα συλλογικά μας δικαιώματα.

Διεκδικούμε αποκατάσταση όλων των χαμένων θέσεων εργασίας, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμα­χους της εργασίας. Διεκδικούμε τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, και εύρεση νέων πόρων για τη στήριξή του. Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και αξιοποίηση της περιουσίας των Ταμείων.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ, οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων την Παρασκευή 1η Μάη.

 ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Να ανατρέψουμε την καταστροφική τους πολιτική.

Να καταργήσουμε όλους τους μνημονιακούς αντεργατικούς νόμους και να επανακτήσουμε τα δικαιώματά μας.

Να επαναφέρουμε το Εργατικό Δίκαιο και τις Συλλογικές Συμβάσεις παντού και για όλους.

Να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη απασχόληση, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος με ατομική σύμβαση και επισφαλή εργασιακή σχέση.

Κανένα κατάστημα ανοιχτό τις Κυριακές – Επαναθεμελίωση της Κυριακής Αργίας στο Εμπόριο.

Να υπερασπίσουμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία – Υγεία – Κοινωνική ασφάλιση & Πρόνοια.

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Προσκλητήριο ενότητας και αγώνα στη μάχη για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση. Για ένα κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό.

Η 1η Μάη 2015 βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους, σχεδόν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία εξαθλιωμένη από τις αδιέξοδες και καταστροφικές κυβερνητικές και τροικανές πολιτικές. Αντιμέτωπη με την ανεργία την φοροεπιδρομή την επίθεση σε θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα. Απέναντι σ΄αυτές τις πολιτικές, η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μια και μοναδική:

 ΕΝΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ  ΑΓΩΝΑΣ  ΩΣΤΕ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΥΠΑΡΞΕΙ  ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ  ΑΝΕΡΓΗ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα συνεχίζουν τη μάχη ώστε να ανατρέψουν τις συνταγές, της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, των ανατροπών των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, του αποκλεισμού των πολιτών από τα Κοινωνικά Αγαθά, των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών, της υποταγής της χώρας στα «θέλω» και στις απαιτήσεις των αγορών, στα συμφέροντα των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των εργοδοτών και των τραπεζιτών.

Παλεύουμε και Απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε!

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια και σοβαρά γι΄αυτό και η ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε, για να αντιπαλέψουμε και να ακυρώσουμε αυτές τις πολιτικές.

Απαιτούμε και διεκδικούμε: ανάπτυξη, δουλειές, ικανοποιητικές Σ.Σ.Ε., πραγματικές αυξήσεις μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων.

Παλεύουμε και Απεργούμε για να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει!>>

 ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

DSC_1922_DCE DSC_1914_DCE DSC_1923_DCE DSC_1926_DCE DSC_1925_DCE DSC_1924_DCE

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .