Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Καλύβα στη Καλαμπάκα

19 Μαΐου, 2015 20:18 Επιμέλεια: /

DSCF9915_DCE

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα Νίτσα Λιάπη στη Καλαμπάκα η παρουσίαση του βιβλίου Στόχος ζωής, η ζωή της Μαρίας Καλύβα.

Τη παρουσίαση συντόνιζε ο αρθρογράφος Γρηγόρης Καλύβας ενώ ομιλητές ήταν ο κ. Ευθύμιος Ζιανός και η κυρία Λίλη Μπαντέκα  – Τάση.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο γνωστός Καλαμπακιώτης  εκπαιδευτικός κ.Φώτης Πάλλας.

Ο κόσμος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το βιβλίο γεμίζοντας την αίθουσα την ώρα της παρουσίασης ενώ πολλοί ήταν αυτοί που στο τέλος έσπευσαν να αγοράσουν το βιβλίο. 

Το βιβλιοπωλείο Παπάντος και οι εκδόσεις Σμίλη διοργάνωσαν και παρουσίασαν το νέο μυθιστόρημα.

Η Μαρία Καλύβα γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Είναι από­φοιτος της σχολής Βιομηχανι­κής Πληροφορικής Καβάλας. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός, ως προγραμματίστρια ηλε­κτρονικών υπολογιστών και ως υπεύθυνη μηχανογράφησης. Τα τελευταία χρόνια ασχολεί­ται αποκλειστικά και μόνο με τη συγγραφή. Το παρόν μυθιστό­ρημα είναι το πρώτο της έργο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ / ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
«Όταν ένας νοητός κύκλος κλείνει, ένας άλλος ανοίγει… »
Η ηρωίδα του βιβλίου, η Μελίνα, είναι μία εικοσιπεντάχρονη, δυναμική και αισιόδοξη κοπέλα. Το μέλλον μπροστά της θα έπρεπε να διαφαίνεται λαμπρό. Όμως ένα ψυχικό νόσημα, οι κρίσεις πανικού, κάνει την καθημερινότητά της αβάσταχτη και τη ζωή της σχεδόν ανυπόφορη. Δεν παραιτείται, δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να γιατρευτεί, παλεύει να σταθεί στα πόδια της, να πραγματοποιήσει τα όνειρά της, να κερδίσει τη ζωή της.
Σύμμαχοι και συμπαραστάτες της σε αυτόν τον αγώνα η οικογένειά της και η φίλη της Αγγελική. Δίπλα της πάντα, διακριτικά, υποστηρικτικά χωρίς να την πιέζουν.
Και ο έρωτας; Τι ρόλο θα παίξει στη ζωή της; Θα είναι αυτός η κινητήριος δύναμη που χρειάζεται για να προχωρήσει; Μήπως η δύναμη αυτή κρύβεται μέσα της;
ΑΠΟΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η ολοένα και ταχύτατα εξαπλούμενη «νόσος», δεν είναι επιλεκτική. Δεν κάνει διακρίσεις. Ας είσαι πλούσιος ή φτωχός. Άνδρας ή και γυναίκα. Νέος ή ηλικιωμένος. Ας έχει η επιδερμίδα σου οποιοδήποτε χρώμα. Ας είσαι κοντός, χοντρός, ψηλός, ή υπερβολικά αδύνατος. Ας είσαι και ό,τι άλλο… Δεν σε ρωτά. Δεν παίρνει την άδεια σου πριν έρθει. Προτού σε επισκεφθεί. Δεν έμαθε από τρίτους για εσένα. Ούτε μπορεί κάποιος τρίτος να μεσολαβήσει για να φανεί επιεικής μαζί σου. Απλώς συμβαίνει. Δεν το περιμένεις. Δεν είσαι καν προετοιμασμένος. Δεν το επιδιώκεις. Δεν το θέλεις. Όλοι το απεχθάνονται, και όσοι έστω και μία φορά το ένιωσαν, παρακαλούν να είναι και οι τελευταίοι. Να μην υπάρξουν άλλα «θύματα». Άλλοι να υποφέρουν. Τέτοιου είδους πλάσματα είναι λοιπόν… Τέτοιου επιπέδου… Τέτοιος πνευματικής κατάστασης… Τέτοια ψυχή έχουν οι άνθρωποι… ΟΙ AΝΘΡΩΠΟΙ… της διπλανής μας πόρτας.
Στις μέρες μας είναι αδικαιολόγητο, τουλάχιστον αστείο να επικαλείσαι το «δεν γνώριζα». Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το «δεν θέλω να μάθω» είναι. Το «γυρνώ επίτηδες την πλάτη μου». Το «απέχω συστηματικά και σε πλήρη συνείδηση από ομοίου τύπου συζητήσεις», διότι με θλίβουν, μου χαλούν το κέφι, διότι «νομίζω» πως δεν με αφορούν.

Το βιβλίο διατίθεται και από τα βιβλιοπωλεία της πόλης μας.

Facebook:
https://facebook.com/kalyva.ma (ΣΕΛΙΔΑ)
https://facebook.com/ma.kalyva (ΠΡΟΦΙΛ)
https://twitter.com/kalyva_ma

ΣΤΟΧΟΣ ΖΩΗΣ, Η ΖΩΗ της Μαρίας Καλύβα
ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΣΜΙΛΗ (Χρήστος Κουτσιαύτης, Ναυαρίνου 18-20, 106 80 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 36 37 541)
ΣΕΛ: 280 (21.0 x 14.0 εκ.)
TIMH: 14,00 ευρώ

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.