Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για το Φυσικό Αέριο στην Καλαμπάκα

30 Μαΐου, 2017 20:41 Επιμέλεια: /

DSC_6723

Το Φυσικό Αέριο και οι χρήσεις αυτού στον οικιακό και Επαγγελματικό τομέα , ήταν το αντικείμενο  της Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Δημοτική αίθουσα «Νίτσας Λιάπη» (όπισθεν 1ου Δημοτικού σχολείου), Καλαμπάκας.

Η Energy Gas Center σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Υδραυλικών Ν. Τρικάλων και περιχώρων διοργάνωσε την ημερίδα με θέμα: «τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου και οι χρήσεις του», με ομιλητές τον κ. Δανίκα Γεώργιο, τον κ. Παλάσκα Λεωνίδα και τον κ. Βαλομάνδρα Νικόλαο.

Φυσικό αέριο: ιδιότητες-χρήσεις, εσωτερικές εγκαταστάσεις / Οικιακός τομέας: επιτοίχιοι λέβητες, πιεστικοί καυστήρες, εστίες, οφέλη- απαιτήσεις

, Επαγγελματικός τομέας: συσκευές, οφέλη-απαιτήσεις

Ακολούθησε συζήτηση αλλά και ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.

Η όλη προσπάθεια για την επέκταση του Φυσικού Αερίου στην καλαμπάκα είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2015 όταν οι υδραυλικοί Τρικάλων πραγματοποίησαν συνάντηση στην Καλαμπάκα , παρουσία του Βουλευτή κου Σκρέκα και εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής Καλαμπάκας.

Συνεχίστηκε με παρεμβάσεις του Δημάρχου Καλαμπάκας και του Προέδρου του Συνδέσμου Υδραυλικών Τρικάλων κου Βαλομάνδρα με εκπροσώπους της ΕΠΑ Θεσσαλίας , ώστε να βρεθεί τρόπος να επεκταθεί το Φυσικό Αέριο και στην Καλαμπάκα.

Φαίνεται ότι τελικά  ότι η Καλαμπάκα διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό καταναλωτών και έτσι στα επενδυτικά σχέδια της Εταιρίας μπήκε και η δικτύωση αυτής.

Σε ότι αφορά τους καταναλωτές υπάρχουν επιδοτούμενα προγράμματα που θα βοηθήσουν ώστε να μειωθεί αρκετά το κόστος σύνδεσης.

Μιλώντας στην στήλη μας ο κος Βαλομάνδρας ( Πρόεδρος Υδραυλικών Τρικάλων ) ανέφερε ότι το αέριο θα μεταφέρεται στην Καλαμπάκα με βυτιοφόρα και να αποθηκεύεται σε μεγάλες δεξαμενές , αφού φαίνεται ότι η απ’ ευθείας δικτύωση είναι πιο δύσκολη.

Η τοποθέτηση των καυστήρων υγραερίου γίνεται από πιστοποιημένους Υδραυλικούς και η απόσβεση των εξόδων τοποθέτησης αποσβένει σε μικρό χρονικό διάστημα αφού το αέριο είναι το πιο οικονομικό καύσιμο.

Ο κος Βαλομάνδρας κάλεσε όλους τους Καλαμπακιώτες να προβούν στην κατάθεση αιτήσεων , πράγμα που θα βοηθήσει περεταίρω την συντόμευση των διαδικασιών για την επέκταση του Αερίου στην Καλαμπάκα.

Είπε ακόμη ότι όσοι καταναλωτές συνδεθούν μέχρι και το τέλος του 2017 , δεν θα επιβαρυνθούν με τέλη 430 ευρώ αλλά και η εγγύηση από 160 ευρώ θα μειωθεί στα 104.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.