Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Τσιγαρίδας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οξύνειας

27 Δεκεμβρίου, 2015 16:17 Επιμέλεια: /

DSD_3550_DCE

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στην Οξύνεια  η γιορτή τσιγαρίδας που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού και συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι με τους παλιότερους να ξαναθυμούνται το παλιό έθιμο που αποτελούσε μέρος της γουρνοχαράς και τους νεότερους να μαθαίνουν τις παλιές συνήθειες των πατεράδων και παππούδων τους .
Οι άνθρωποι του Συλλόγου έστησαν τα καζάνια στα οποία τοποθετήθηκε ο παστός του γουρουνιού κομμένος σε μεγάλα κομμάτια και με τη βοήθεια της φωτιάς ξεκίνησε το λιώσιμο του λίπους για να μείνει στο τέλος ξεροψημένη η λεγόμενη τσιγαρίδα .

Μαζί με τις τσιγαρίδες ετοιμάστηκε και το λεγόμενο κατσιαμάκι με καλαμποκάλευρο που , όπως μας είπαν παλιοί Οξυνιώτες  , συνόδευε τις τσιγαρίδες .

Μιλώντας για την πρωτοβουλία τους η πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Τασίκα Γιώτα  μας τόνισε πως σκοπός τους είναι να καθιερωθεί το έθιμο αυτό που αποτελεί μέρος της τοπικής παράδοσης και συνάμα μέρος της τοπικής κουζίνας που μαζί με άλλα συνθέτουν την τοπική πολιτιστική ταυτότητα του χωριού .

Το κυριότερο θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο έξω από τα σπίτια να ξαναβρούμε την κοινωνική συνοχή που χάσαμε ως τοπική κοινωνία , να ξαναθυμηθούμε , να ασχοληθούμε με το χωριό μας ….» , τόνισε η πρόεδρος με έμφαση .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.